Läger Falkenberg

Välkommen till Saltsjöbadens IF Simning.

Börja simma med SIF-simning

 

Vill du börja simma med oss? Gör så här:

  1. Skapa ett konto till den person som vill börja simma med oss. Detta gör du genom att öppna  www.saltsjobadensif.se välj där på höger sida ”Skapa konto”. Fyll i alla uppgifter
  2. Aktivera kontot via den länk som skickas till din mail.
  3. När kontot är aktiverat så klickar du på fliken boka aktivitet sök där upp en grupp som heter ”Kö till simning alla nivåer 1-breddverksamhet
  4. Håll sedan utkik i er mail (se även i skräp korgen) efter inbjudan till uppsim.

 

Uppsim:

Vi har alltid ett uppsim för en som vill börja simma med oss. Detta för att kunna placera barnet i rätt nivå utifrån barnets kunskaper.

 

Simskolan/Breddverksamhet:

Vi har 6 nivåer i simskolan. När man är klar med en nivå, dvs barnet ska klara av de moment i den nivån innan vi flyttar upp ett barn till en högre nivå. Flyttar vi upp ett barn innan barnet är klar med delmomenten blir det svårt och jobbigt för barnet. 

När man är klar med simskolan går man över till Breddverksamheten . Då slipar vi vidare på tekniker i alla simsätt för att kunna gå vidare till antingen tävlingsgrupp eller till motionssim för ungdomar.

 

 

Vid frågor kontakta Annette Jansson Pantolin på mail annette@saltis-sim.com

  • 1 jul 2010

image: Läger Falkenberg

A och B gruppen har varit på läger i Falkenberg med logi på Falkberget och träning i Klitterbadet.

Du kan läsa om lägret i simmarnas dagbok som du hittar under, läs mer.

Dag 1: DAGBOKEN  21/6 – 2010 – Simläger i Falkenberg

Vi gick upp ganska tidigt på morgonen (Ivar 6:30 och Elias 6:10). Vi samlades vid ringen på T-centralen och tåget lämnade perrongen kl. 8:10. Just nu är klockan 09:45 och vi sitter och chillar på tåget. Alla sover typ ;) Senare ska vi byta tåg i Göteborg och åka till Falkenberg.

Dag 2

Idag simmade vi. Vi simmade kl. 9-11, sen vilade vi. Sen åt vi lunch kl. 12. Sen packade vi simkläderna och cyklade till Klitterbadet där vi simmade mellan 3-5. Sedan duschade vi och bytte om och sen cyklade vi hem och åt middag. Sen lekte vi. Sen gick vi och sov.

Dag 3

I dag började vi med lägrets hittills jobbigaste träning. Fasten det är sommarlov var vi tvungna att gå upp kl. 6 och äta våran egeninköpta frukost. Trota att träningen var hård höll den bara på i en och en halv timme eftersom vi sen åkte till Fun City i Varberg – det var fun!

Även i Fun City var vi i en bassäng, men den här gången var det fun – vi var nämligen i deras vattenland med flera roliga vattenrutchkanor. Emilia och Ivar men ha ha ha, Emilia vann!

Vi åkte även flera karuseller tillsammans hela gruppen, - till och med Göran åkte!

Alla små barnen (det vill säga alla utom Maria) ”lekte” i ”vattenbubblor”. Vissa rode båt och Fabbe blev jagad av en lama!

Efter en dag på Fun City kom vi hem perfekt till middagen! Nu ska vi leka och sen sa vi få en lång natts sömn och ladda inför de 6 återstående träningarna.

Dag 4

Åh vad skönt!

Till skillnad ifrån gårdagen var klockorna återigen ställda på 07,00.  Jag vet inte hur flickorna och Göran laddade inför frukost men vi män satte igång vår tv. Som var nyreparerad. Frukosten bestod inte helt av samma beståndsdelar denna morgon. Tragedin var att sillen inte infann sig bland skinkan och korven. Och inte heller på bordet med flingor. Sillen var helt enkelt borta. Lappen där det stod löskokta ägg ljög för oss, rakt upp i ansiktet. Löskokta ägg för mig skall i princip gå att dricka. Men denna morgon hade ägget en klart fast densitet. 

Cykelturen till Klitterbadet för dagens morgonpass var lite vekare än vanligt. Vi var en man kort. Fjärilspoken, Andreas.  Han kände sig hängig idag och valde därför att tillbringa morgonen i sängen tillsammans med Ivars dator och en av allas vår bästa vän. Facebook. Efter träningspasset och innan lunch hämtade jag personligen Andreas. Han satt även då på Facebook.

Dagens andra mål stod nu framme på buffebordet.  Pyttipanna med kyckling, ägg och rödbetor. Efter denna lättsmälta lunch blev vi två korta mannar kortare, Elias och Simon hade valt att tillbringa midsommar med sina nära och kära. Elias förfäder hämtade de båda pojkarna och förde dem till flygplatsen i Halmstad.

Tacos stod som på menyn dagens sista mål. Alla var ytterst hungriga då vi hade ett tufft pass bakom oss med en huvudserie på 5*200+12*100 i massa olika farter. Även Helene hade hoppat ner i vattnet och försökt hänga på våra farter.

Nu, efter ett välspelat parti kubb av killarna som vann spelet börjar timmarna rinna ut och vi skall mysa in oss mellan lakanen och drömma om något vackert, kanske Göran! J

Dag 5 den 25 juni 2010, Midsommar

Idag är det Midsommar, i vårt sovrum (Emilias, Alexandras, Helens och Marias) hade vi ställt klockan på 07.10, men vi gick inte upp för en 07.29 en minut före frukost.

I Sofias och Astrids rum gick dom upp 07.00, killarna vet vi inte vad dom gjorde.

Helen och Göran hade gått en runda runt Ätran (en å som rinner genom Falkenberg) från 6.00-7.00 medens vi andra låg och sov.

Frukosten bestod som vanligt av fil, mjölk, bröd, smör m.m.

Alla barn satt samlade vid ett bord. (det vill säga alla förutom Helen och Göran)

Därefter cyklade vi till Klitterbadet för ännu ett pass.

Vi simmade ca 4,8km. I slutet simmade vi en 50 på tid där vi fick många pers. Till exempel av Alexandra och Ivar, medans vi körde en 50 satt Astrid och Sofia i bastun och körde konditionsträning och sprint i duschen.

Efter en ganska lång träning hade vi en tävling om vem som kunde putta ner varandra i bassängen. Det var killarna mot tjejerna. Självklart vann tjejerna.

Vi blev hämtade klockan två efter vår lunch av Alexandras och Sofias mamma och pappa som körde oss till Träslövsläge i Varberg, där Alexandras och Sofias mormor och morfar bor. Där firade vi midsommar.

Vi gick till en äng där det fanns chokladhjul, lotteri, och så klart en Midsommar stång.

Maria och Emilia vann på lotteriet. Maria vann två handgjorda glas och Emilia ett litet gosedjur.

Vi dansade också runt Midsommarstången och sjöng små grodorna bland annat.

När vi kom hem hade vi en fem kamp som bestod av stövelkastning, kasta ring, spika i en spik och andra grenar. Lag 3 vann, lag 1 kom tvåa, lag 2 kom trea och lag 4 och 5 kom delade på fjärdeplats.

Vi åt middag och sedan åkte vi hem.

Nu ligger vi i sängen med blommor under kudden. Vi har plockat 7 blommor och hoppat över 7 staket. Nu kanske vi kommer drömma om den som vi ska gifta oss med, eller inte….

Hej då!

 

 

Dag 6

Vår sista dag bestod av frukost, ett morgonpass, städning, lunch och tåget hem.

Ett bra läger där målet var att förbättra den aerobiska kapaciteten, och jag tror vi lyckades.