Nyheter

Testa nyheter med Hagsätra

 

 

Välkommen till Saltsjöbadens IF J18 säsongen 24/25

 

Nuvarande säsong så har vi tagit stora steg i utvecklingen och har för första gången någonsin lyckats ta oss till Allettan vilket var målsättningen inför säsongen. Allettan är en väldigt jämn serie där alla kan slå alla vilket betyder att man måste vara på tå varenda match och byte.

 

Nästa säsong vill vi fortsätta att spela i Allettan då vi känner att det är den nivån vi vill ligga på just nu och det är en väldigt bra plattform för utveckling av både lag och individ. Vi skall fortsatt vara ett lag där vi sätter den individuella utvecklingen i fokus, där individens utveckling sätter standarden för lagets resultat. Men vi vill även ha en tydlighet i vårt spel på isen där individen anpassar sig till lagets gemensamma spel och målsättning. 

 

Klubben är under ständig utveckling och förbättring vilket visar sig både på och utanför isen. Vårt senaste projekt är att äntligen få till en plats för fysträning inne i ishallen. Så inom kort står vår nya fyshörna redo vilket kommer att förbättra verksamheten och miljön för våra spelare. 

 

Vår ambition kommande säsong för J18 är att vi ska träna/spela ishockey 5 dagar i veckan. För de spelare som vill träna mer än detta så kan vi erbjuda det genom extra träning med klubbens J20 lag. För de spelare som ibland känner att 5 dagar är alldeles för mycket så sätter vi oss ned med den spelaren och hittar en individuell plan för just den individen.

 

Vi kommer att ha ett nära samarbete med klubbens J20 lag där vi har öppna dörrar mellan lagen och jobbar som en stark förening tillsammans. Det betyder att man kan få spela matcher uppåt.

 

Vi bjuder in till öppna träningar från och med V.12

Vill du också vara en del av Saltis J18 nästa säsong?

 

Kontakta Sportchef Fredrik Nygren på ishockey@saltsjobadensif.se eller 070 714 28 06.


Saltsjöbadens IF Ishockey antar Hemmaplansmodellen

 

Saltsjöbadens IF Ishockey har beslutat att under 2023-2024, börja arbetet med att anpassa vår verksamhet enligt den hemmaplansmodell som Stockholms Ishockeyförbund och SISU tagit fram.

 

Vi vill ge alla våra spelare möjlighet att lära sig alla färdigheter inom hockeyn på bästa sätt. För att möjliggöra detta måste vi tillsammans vara med och skapa en miljö där detta kan uppnås.

 

Hemmaplansmodellen är ett praktiskt stöd för föreningen, tränare och föräldrar med målet att skapa ett livslångt intresse för hockey, personlig utveckling och prestationer i världsklass. En guide på vägen till att skapa den bästa möjliga hockeyutbildningen.

 

Mer information om arbetet kommer löpande men vill du redan nu läsa mer om vad Hemmaplansmodellen innebär, gå in på hemmaplansmodellen.se och ta del av informationen där för Föreningen, Tränare och Förälder.

 

Har du frågor är du varmt välkommen att höra av dig till någon av oss i Saltsjöbadens IF Ishockeys Hemmaplansgrupp.

 

Saltsjöbadens IF Ishockey Hemmaplansmodellen gruppen:

Linda Nalsenius – Nalsenius@hotmail.com - ansvarig

Stefan Hedvall – stefan_hedvall@hotmail.com

Malin Lidström – malinlid@hotmail.com

Martin Jarvin – martinjarvin@hotmail.com

Mia Wilkne – mia@wilkne.se

Martin Karlsson – martin@supper.nu

 

//Styrelsen

 

Ny skottramp

Vi inväntar Nacka kommuns markarbeten innan vi kan påbörja arbetet med den nya skottrampen.

 

Lucas Liljeqvist klar för TV-pucken i lag Stockholm Syd

Lucas skapar historia genom att vara den första aktiva Saltisspelaren som tar en plats i TV-pucken, men inte den sista.

 

-Vi är väldigt stolta och glada för Lucas skull och det här är ett fantastiskt kvitto på att man kan stanna i sin hemmaklubb och ändå lyckas. Har man ett eget driv och en organisation som tror på någon så lyckas man oavsett vart man är.

 

Jag hade flera samtal med Lucas och hans föräldrar där vi satte upp en plan på hur han skulle kunna stanna på hemmaplan och fortsätta utvecklas på ett sätt som skulle göra det möjligt att nå sina drömmar varav TV-Pucken var en av drömmarna. Där andra spelare såg det som en omöjlighet att vara kvar och lyckas så såg vi möjligheter.

 

Lucas började sin karriär i SIF hockeyskola och fortsatt hela vägen upp till J18 där han tog en självklar plats redan förra året.

 

- Sportchef Fredrik Nygren

Saltsjöbadens IF

 

LÄS MER HÄR

 

Tjejerna levererar i klubben!

 

Möt Bianca och Saga i U15.
 


LÄS MER HÄR