Artiklar

Lucas Liljeqvist uttagen till höstlägret inför TV-Pucken

Möt Lucas Liljeqvist @lcs_hockey i @saltishockey.j18 en förebild i @saltsjobadensif 

Du började i Saltis Hockeyskola som liten och har fortsatt vara klubben trogen. Vad har klubben betytt för dig?
-Saltis har betytt jätte mycket för mig. Jag har fått jätte mycket möjligheter och har kunnat träna i princip hur mycket som helst, vilket man inte kan i många andra klubbar. 

Är det någon särskild person som betytt mycket för dig?
- Såklart mina föräldrar men också alla mina tränare som jag haft genom åren. Men främst @freddycoach (sportchef), @kim_lindgren88 och Per Nyberg @per6447 De har gett mig chansen att träna och spela med j18 och j20 den här säsongen och allmänt pushat och stöttat mig. 

Vad är dina styrkor som hockeyspelare?
-Jag ser mig själv som stabil defensiv back med bra lugn. Sen har jag såklart massa saker jag kan jobba på också. 

I år har du spelat med J18 trots att du är 2-3år yngre än dina lagkamrater. Vad har det betytt för din utveckling?
- Det har betytt otroligt mycket och det har vart grymt roligt. Jag har blivit mer van vid en snabbare och mer fysisk hockey. Vilket har varit en utmaning men av det har jag utvecklats. 

Grattis till framgången i TV-pucksuttagningen Lucas!
- Hur känns det att ha kommit såhär långt?
- Det känns kul men det är fortfarande inte klart. Så jag får fysa på nu under sommaren. 

Vad ser du mest fram mot när det kommer till höstlägret?
- Jag ser framemot att komma tillbaka igen på isen och spela rolig hockey. För att det är otroligt duktiga spelare som är med på lägret. 

Vinner Stockholm Syd i år?
- Det är klart man hoppas på det☺️

Vi i @saltishockey är så glada och stolta över att få vara med på din utvecklingsresa. Stort lycka till!

 

Tjejerna levererar i klubben!

 

Möt Bianca och Saga i U15

Ni har spelat i Saltis sedan hockeyskolan (bortsett Sagas 2-år i Kalifornien) 
Ni har fortsatt spela hockey med killarna i Saltis och inte valt att spela enkom i ett rent tjejlag. Vad innebär det för er utveckling?

-Bianca 
Det har varit en väldigt stor del av hur vi kom dit vi är idag. Eftersom att det är fler killar som kör hockey, innebär att det är en väldigt stora nivå skillnader bland tjejer och killar som gör att man får en bättre utveckling med svårare motstånd.
Saga - Jag trivs jättebra med killarna i laget! Det är bra fokus på träningarna och högt tempo. Det var det iofs också när jag spelade i San Jose Jr Sharks i ett tjejlag där alla var satsade allt på hockeyn. Det blir lite annan jargong i killag, lite mer brutal humor.

Ni spelar paraply med Värmdö F16. Vad innebär det?
Bianca -Det innebär att vi får träna och spela matcher med kill laget i Saltsjöbaden men vi får även köra matcher och träningar med Värmdö f16. Det här gör att man får testa på både tjejhockey och kill hockeyn. 

Många tjejer slutar spela hockey några år efter hockeyskolan. Vad tror ni det beror på? 
Saga -Det är så få tjejer som spelar, så man måste vara OK med att vara den enda eller nästan den enda tjejen i laget. Det är nog lättare när man går i samma skola och känner varandra utanför hockeyn också. 

Vad skulle ni säga för att peppa dem att fortsätta?
Bianca - Det är ju kul att spela hockey! Laget är kul att vara med. Det är bra att ha kompisar från olika håll också. Jag har många killkompisar som jag inte hade känt om vi inte hade spelat hockey tillsamamans, även flera år efter att de har slutat i laget.
Vad skulle ni säga till dem för att peppa dem till att fortsätta spela hockey?

Bianca -Jag tror att det är viktigt att man har en bra känsla i laget, många är snälla och respekterar varandra och inte ger negativa kommentarer. Jag har haft väldigts tur att jag kom in i tex 09 laget där alla var väldigt snälla och då blir det roligare att komma dit varje dag och träna. 
Det är även viktigt att man vågar prata med folk och inte vara tyst, jag tycker att det är som en annan ”miljö” och när man kommer in i den så blir det mycket roligare.

Vad har laget och klubben betytt för er och er utveckling?
Saga -Vi har jättebra coacher och mycket träningar. Man kan också träna extra med andra lag om man vill.  
Bianca -Klubben har haft en stor betydelse för min utveckling då det är en snäll klubb men man märker att många vill bli bättre. 
Regeln att man får träna med vilken åldersgrupp som helst betyder väldigt mycket för mig eftersom att man kan sätta ett mål på vart man ska komma och du har alla förutsättningar för att komma dit.

Vilken positiv inverkan ni har haft på laget?  
Bianca -Som tjej i laget tror jag att vi har bidragit med olika perspektiv och visat att sporten inte bara är för killar utan att tjejer också kan spela hockey lika bra som dem.

Under förra säsongen fanns det inte något -09 lag i seriespel men nästa säsong då är det dags igen.