Nyheter

 

TEMATRÄNINGAR BÖRJAR I APRIL

Nu är anmälan öppen för tematräning för våra spelare i åldern 8-13 år som älskar fotboll och vill utvecklas. Första tillfället är 12 april.

Mer info och anmälan hittar ni HÄR


 

FOTBOLLSSKOLAN UTOMHUS!

Nu är anmälan öppen för våra yngsta spelare som vill spela fotboll! Alla barn födda 2018 och 2019 är varmt välkomna.

Mer info och anmälan hittar ni HÄR


 

 
(INSTÄLLT PGA LÅGT DELTAGARANTAL)

PÅSKLOVSCAMPEN ÄR TILLBAKA! 

Det här blir en perfekt uppladdning för att komma i form till säsongsstarten i april.

SIF i samarbete med Svenska Fotbollsakademin erbjuder alla barn födda 2011-2016 att delta i SvFAs Speedcamp den 3-5 april på Saltsjöbadends IP. Anmälan är öppen och sista anmälningsdatumet är 24/3. Mer info och registreringen via länken nedan. Välkommen!

https://svfa.se/aktivitet/saltsjobadens-ip-3-5-april-2024/

Vid frågor är ni varmt välkomna att mejla till fotboll@saltsjobadensif.se

Se till att alltid hålla dig uppdaterad genom att gå med i följande grupper:

SIF Fotboll Hemsida

Facebook SIF Fotboll för medlemmar

- Facebook SIF Fotboll för ledare för tränare


 

SIF Fotboll välkomnar Alexander Bernhard

Det finns inget bättre än att starta ett nytt år och en ny säsong med goda nyheter, och det är i form av en ny sportchef tillika fotbollsutvecklare. Alexander började i veckan och han ser fram emot att hälsa på er nere på fotbollsplanen så fort han får koll på alla truppers träningsschema. Jag vill därför passa på att uppmana er, spelare, ledare och föräldrar att ge Alexander ett varmt mottagande och välkomnade när ni träffas. Här kommer en kort hälsning från Alexander till er:

"Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Saltsjöbadens IF och den nystartsresan som vi tillsammans inleder. Spännande utmaning och kul att ånyo vara en del av både den organisatoriska och sportsliga utvecklingen framgent. Jag ser stor utvecklingspotential för Nacka fotbollen generellt och föreningen i synnerhet. Visst skall det kunna erbjudas fotboll på elitförberedande nivå för representationslagen på både på herr- och dam-sidan i Saltis. För det krävs givetvis en god utvecklingsmiljö för barn- och ungdomsfotbollen så att representationslagen blir självförsörjande så långt det är möjligt. Jag både hoppas och tror att jag kommer att bidra till en utvecklande verksamhet för att nå nya höjder på både kort och lång sikt. Det finns många intressanta aspekter och förutsättningar på plats där jag ser stora möjligheter och hoppas bidraga till att lyfta både föreningen och regionen på lång sikt."     //Alexander
 

 


Gemensamma utbildningsveckor

Stockholms Fotboll Förbund i samverkan med  RF-SISU Stockholm erbjuder under veckorna 45 och 46 (6 - 19 november) gemensamma utbildningsveckor. Det är två gemensamma utbildningsveckor med stor bredd på innehållet och med ambition att erbjuda ett intressant program för flera målgrupper. Alla utbildningar är kostnadsfria för dig som är föreningsanknuten, du anger förening i anmälan. Föranmälan krävs till alla utbildningar. 

Flera riktigt bra utbildningar med bl.a. fyra tränarutbildningar från StFF regi samt flera intressant utbildningar från RF-SISU regi bl.a. Kost och näringslära, NPF grundutbildning, Arbeta med mental hälsa i ditt laget, Coachande föräldraskap m.m.

Gå gärna in och läs klicka på: Gemensamma utbildningsveckornas kurser


Serielösa matcher 2024

Från och med säsongen 2024 kommer alla lag i åldrarna 8-12 år ha möjligheten att spela serielösa matcher i St Erikscupen i stället för ordinarie seriespel. Gå gärna in på DENNA LÄNK för att läsa mer om vad det innebär.
 

_____________________________________________________________________________________________

En viktig påminnelse om hur vi beter oss mot varandra!

Fotbollsplanen ska vara en rolig och trygg plats att vistas på för alla spelare, ledare, domare, och publik. Det är det absolut viktigaste för oss i Saltsjöbadens IF och det är obligatorisk för ALLA att följa vår värdegrund gällande respekt gentemot varandra.

Läs gärna DENNA ARTIKEL från Stockholms Fotbollförbund
_________________________________________________________________________________________

Fredagsträning tillsammans med Svenska Fotbollsakademin!

Anmälan till Fredagsträningarna har öppnat för alla spelare födda 2010-2015

ANMÄL HÄR


Avancemang till division 6!

Glädjande nyheter är att Saltsjöbadens IF Herr har avancerat till division 6 nästa säsong!

-Vi har en stor trupp med en fantastisk lagsammanhållning! Det har varit receptet till säsongens avancemang och utveckling, säger ledarteamet.


Anmälan öppen till Extraträning (HT)

Specifik målvaktsträning av föreningens målvaktsinstruktör erbjuds vid varje tillfälle.
Konceptet bygger på att varje deltagare kommer öva på olika moment på tre stationer där huvudfokus inriktar sig på teknik, avslut och passning/mottagning.

Nu är anmälan öppen för höstterminen. Mer information och anmälan hittar ni nedan.
 

Anmälan

Mer information


Kommunikation och betalningar

Vi har nu uppdaterat informationen på hemsidan gällande kommunikation och betalningar. Vi uppdaterar ständigt hemsidan med information för att minska tiden vi behöver lägga på att svara på mail samt göra det så tydligt och enkelt för våra medlemmar att få snabba svar. Kontakta gärna oss om det är något du saknar!

För information om uppdaterade betalningsvillkor för sektionsavgifter KLICKA HÄR

För information om besöks- och telefontider KLICKA HÄR


Varmt välkomna till Sommarlovscamp med Saltsjöbadens IF Fotboll!

Under samtliga lov som ligger under huvudsäsongen kan vi erbjuda flerdagars träningsläger (camper). Camperna riktar sig till våra spelare som fyller 8–13 år.
De bedrivs av sportchef tillsammans med föreningstränare och är strukturerade i tematiska dagar inriktade på olika moment (avslut, teknik, spelförståelse etc.)

Anmälan

Mer information


"Det är inte alltid lätt att få spelare att välja målvaktspositionen i ett lag och det är inte optimalt för ledare att gång på gång övertala spelare att agera målvakt.
Saltsjöbadens IF flickor 2008 brottades med samma utmaning, tills man införde en målvaktspool. Den blev en succé!
"

In och läs om vårt fantastiska F08-lag som uppmärksammas av Stockholm Fotbollförbund.

Läs mer!


Anmälan öppen till Extraträning (VT)

I vår strävan att kunna erbjuda föreningens spelare sportslig utbildning efter önskemål och ambition samt stävja det spelartapp som riskerar att ske under de tidiga tonåren har Saltsjöbadens IF Fotboll sedan våren 2016 kunnat erbjuda ett eftertraktat extra pass i veckan till aktiva medlemmar i sektionen.

Specifik målvaktsträning av föreningens målvaktsinstruktör erbjuds vid varje tillfälle.
Konceptet bygger på att varje deltagare kommer öva på olika moment på tre stationer där huvudfokus inriktar sig på teknik, avslut och passning/mottagning.
 

Anmälan

Mer information


Rabattkod: NIKEKLUBBSS22
Handla här


Anmälan öppen till Påsklovs Camp 2022

Våra camper är till för spelare som vill fylla skollovens dagar med rolig och givande fotbollsträning. Varje dag fyller vi med 6 timmar träning och fokuserar på utvecklande av individens färdigheter. Dagarna på campen bedrivs tematiskt av våra duktiga föreningstränare med stöd av sportchefen.

Anmälan

Mer information


Anmälan öppen till Fotbollsskolan 2022 (Utomhus)

Nu är anmälan öppen till Fotbollsskolan 2022!
Mer information och anmälan hittar ni nedan.

Anmälan

Mer information


Följ oss på Instagram!

 @saltsjobadensiffotboll


Anmälan öppen till Sportlovs Camp 2022

Våra camper är till för spelare som vill fylla skollovens dagar med rolig och givande fotbollsträning. Varje dag fyller vi med 7 timmar träning och fokuserar på utvecklande av individens färdigheter. Dagarna på campen bedrivs tematiskt av våra duktiga föreningstränare med stöd av sportchefen.

Anmälan

Mer information


Anmälan öppen till Saltis Cup 2022

Saltsjöbaden IF Fotboll inbjuder härmed för elfte året i rad till Saltis Cup som riktar sig till breddlag. Cupen kommer att spelas helgerna 26-27/3 och 2-3/4 och är en perfekt uppstart inför det kommande seriespelet.

Det blir 7 mot 7 spel för flickor och pojkar födda 2010, 2011 och 2012 samt 5 mot 5 spel för flickor och pojkar födda 2013.

Alla lag garanteras ett komprimerat spelschema med 3 matcher som samtliga spelas på Saltsjöbadens IP, konstgräs.

Anmälan

Mer information


Anmälan fotbollsskola inomhus 2022!

VI har sedan 2020 glädjen att kunna erbjuda en förlängning av fotbollssäsongen för våra allra yngsta. Pojkar & flickor födda 2015 & 2016 kan även i år anmäla sig till inomhusfotbollsskola. Träningen bedrivs på liknande sätt som den ordinarie verksamheten utomhus.


Anmälan till Höstlovs Camp 2021 är öppen!

Vi har öppnat upp för anmälningar till årets höstlovscamp! Campen hålls som vanligtvis under dagstid 09:00–16:00 nere på Saltsjöbadens IP. Campen genomförs i ett koncentrerat format på 3 dagar.

Anmälan

Mer information

 

I vår strävan att kunna erbjuda föreningens spelare sportslig utbildning efter önskemål och ambition samt stävja det spelartapp som riskerar att ske under de tidiga tonåren har Saltsjöbadens IF Fotboll sedan våren 2016 kunnat erbjuda en eftertraktad tredje träning i veckan till aktiva medlemmar i sektionen. 

Träningarna leds av erfarna instruktörer från föreningen och utbildningen fokuserar på spelförståelse, individuell teknik med mycket glädje och bollkontakt. Specifik målvaktsträning av föreningens målvaktsinstruktör erbjuds vid varje tillfälle.

Träningen vänder sig till samtliga spelare i föreningen som vill träna extra. Grupperna delas vid behov in efter ålder. Detta ger inte bara en bättre balans i gruppen utan är också ett första steg i integration och samverkan mellan åldersgrupper. 

Anmälan

Mer information

 


 


Sportlovs Camp 2021 är INSTÄLLD!

Tyvärr kom Folkhälsomyndigheten med nya restriktioner mot idrottandet som gör att vi inte kommer kunna hålla den planerade sportlovscampen under nästa vecka.


Information angående nya restriktioner!

Idag har Folkhälsomyndigheten släppt nya restriktioner för Region Stockholm, som gäller t o m 19 november, vilket bland annat innebär att man ska avstå från att delta i exempelvis idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare. StFF har tagit beslut om att samtliga matcher, utbildningar och av StFF arrangerade samlingar under kommande helg skjuts fram med omedelbar verkan. Vår starka rekommendation är att samtliga föreningsdrivna cuper också skjuts fram med omedelbar verkan.

Förtydligande: http://www.stff.se/arkiv/2020/11/fortydliganden-om-skarpta-allmanna-rad/


Anmälan öppen för Höstlovs Camp 2020!

För mer information och anmälan, KLICKA HÄR


Anmälan fotbollsskola 2020

Fotbollsskolan är Saltsjöbadens IF:s första kontakt med de barn och föräldrar som förhoppningsvis är våra framtida spelare och ledare. Fotbollsskolan ska vara en rolig, trygg och utvecklande verksamhet som ger alla inblandade ett första positivt intryck av fotboll som idrott och Saltsjöbadens IF som klubb.

Från 2019 erbjuder Saltsjöbadens IF Fotboll även fotbollskola för barn från 5 års ålder.

Läs mer här


Uppstart pojkar och flickor födda 2012  & 2013 lagverksamhet

Nu är det äntligen dags att starta upp lagverksamheten för flickor och pojkar födda 2012 & 2013.

För att möjliggöra uppstart av lagverksamheten samt att få den att fungera på bästa sätt behöver föreningen hjälp av er som förälder att engagera er i ert barns och deras kompisars fotbollsspelande.  Det kräver ingen erfarenhet utan inledningsvis bygger verksamheten på glädje, lek och kamratskap i en trygg miljö. Saltsjöbadens IF erbjuder lag och träningsgrupper från åldrarna 7 år till spel som senior i representationslag.

Föreningen står självklart för intern och extern utbildning av ledarna och erbjuder även handledning utifrån önskemål och behov.

I samband med uppstart av en åldersgrupp skapas en träningstrupp för flickor och en träningsgrupp för pojkar bestående av barn som önskar spela fotboll i Saltsjöbadens IF.

Pojkar 2012, läs mer här                                                   

Flickor 2012, läs mer här

Pojkar 2013, läs mer här

Flickor 2013, läs mer här


Anmälan Påsklovs Camp 2020 öppnar tis 24/3.

Fotbollssektionen bjuder för tredje året i rad in till vårt uppskattade Påsktlovscamp som genomförs måndag-onsdag v.15. Begränsat antal platser finns tillgängligt.

Läs med här:


Anmälan till Tränarutbildning C (Nationell utbildning)

Tränarutbildning C är en 2 dagars utbildning + webbuppgifter

Dagarna kommer att vara uppdelade i 2 tillfällen då du skall
genomföra webbuppgifter mellan de två gemensamma tillfällena.

Svenska Fotbollförbundet Tränarutbildning C vänder sig till tränare för barn upp till och med 12 år men är också en obligatorisk instegsutbildning för alla som vill gå vidare inom Svenska Fotbollförbundets utbildningsprogram. 

Föreningen kommer att hålla en (1) Tränarutbildning C på IP under våren.

Dag 1* - 21 mars
Dag 2* - 18 april

*Obligatorisk närvaro krävs på båda tillfällen för examinering.

Kursen har ett max antal deltagare på 18 st.

Läs mer här


Anmälan öppen till Saltis Cup 2020

Saltsjöbaden IFs fotbollssektion inbjuder härmed för nionde året i rad till Saltis Cup som riktar sig till breddlag, den kommer att spelas helgerna 28-29/3 och 4-5/4 och är en perfekt uppstart inför det kommande seriespelet. Det blir 7 mot 7 spel för flickor och pojkar födda 2008, 2009 och 2010 samt 5 mot 5 spel för flickor och pojkar födda 2011.

Alla lag garanteras ett komprimerat spelschema med 3 matcher som samtliga spelas på konstgräs.

Läs mer här

Fotbollsfritids i samarbete med Da Vinci & Igelboda skolan 

Från januari 2020 kan vi erbjuda föreningens spelare möjligheten att välja fotbollsfritids tack vare ett framgångsrikt och väl fungerande samarbete med Da Vinci & Igelboda skolan. Fotbollsverksamheten sköts av SIF`s erfarna  och välutbildade instruktörer som känner deltagarna från den vardagliga verksamheten. Verksamheten vänder sig till elever i årskurs 1-3 och bedrivs måndagar & onsdagar kl 14.45-16.15 på Saltsjöbadens IP.  Fotbollsfritids är en del i föreningens tydliga ambition att bidra till integration, rörelseglädje och fysisk aktivitet för samtliga barn & ungdomar i Saltsjöbaden.     

Anmälan öppen till Höstlovscamp 2019

Läs mer här:

Läs mer här!


Anmälan Påsklovscamp 2019 öppnar mån 25/3.

Fotbollssektionen bjuder för andra året i rad in till vårt uppskattade Påsktlovscamp som genomförs måndag-onsdag v.16. Begränsat antal platser finns tillgängligt.

Läs med här:


Uppstart pojkar och flickor födda 2011 - lagverksamhet

Nu är det äntligen dags att starta upp lagverksamheten för flickor och pojkar födda 2011.

För att möjliggöra uppstart av lagverksamheten samt att få den att fungera på bästa sätt behöver föreningen hjälp av er som förälder att engagera er i ert barns och deras kompisars fotbollsspelande.  Det kräver ingen erfarenhet utan inledningsvis bygger verksamheten på glädje, lek och kamratskap i en trygg miljö. Saltsjöbadens IF erbjuder lag och träningsgrupper från åldrarna 7 år till spel som senior i representationslag.

Föreningen står självklart för intern och extern utbildning av ledarna och erbjuder även handledning utifrån önskemål och behov.

I samband med uppstart av en åldersgrupp skapas en träningstrupp för flickor och en träningsgrupp för pojkar bestående av barn som önskar spela fotboll i Saltsjöbadens IF.

Pojkar födda 2011, läs mer                           Flickor födda 2011, läs mer


Anmälan fotbollsskola 2019

Fotbollsskolan är Saltsjöbadens IF:s första kontakt med de barn och föräldrar som förhoppningsvis är våra framtida spelare och ledare. Fotbollsskolan ska vara en rolig, trygg och utvecklande verksamhet som ger alla inblandade ett första positivt intryck av fotboll som idrott och Saltsjöbadens IF som klubb.

Från 2019 erbjuder Saltsjöbadens IF Fotboll även fotbollskola för barn från 5 års ålder.

Läs mer här


Varmt välkommen till Årsmöte för SIF Fotboll 2019!

19:e mars, 19:00 - 21:00
Aktivitetshuset, Saltsjöbadens IP

För mer info: Årsmöte


Fotbollen i samarbete med Elit Sportsclub

För att erbjuda möjlighet till ytterligare träning för de spelare i föreningen som önskar så inleder fotbollen ett samarbete med Elit Sportsclub. Samtliga åldergrupper13 år och äldre ges under försäsongen (10 veckor) möjlighet att under ledning av Elit`s kompetenta PT´s träna ett pass/vecka med fokus på rörlighet, uthållighet och styrka. Glädjande nog har uppslutningnen i alla åldergrupper varit stor. Vi ser fram emot att ytterligare utveckla samarbetet på sikt. 


Fotbollens Sportchef instruktör på SvFF läger

Svenska Fotbollsförbundet startade under hösten  verksamheten med Regionala läger för spelarutbildning. De regionala lägren är en del av satsningen "Spelarutbildningen – en helhet" där SvFF och distrikten ska utbilda fler unga spelare i bland annat kost, fotbollsfysiologi och fotbollspsykologi. Fler spelare i åldrarna 16-17 år ska få stöd i sin fotbollsutveckling, och ta del av den utbildning som hitills bara landslagsspelare fått. Under 4 dagar i oktober samlades 44 spelare för utbildning under ledning av bl.a. ungdomsförbundskapten Viktor Eriksson och Saltsjöbadens fotbolls sportchef Fredrik Eng. Lägret gav Fredrik och vår förening flera intressanta och värdefulla erfarenheter gällande spelarutveckling. 


Fotbollsprofil i samarbete med Samskolan

Sedan augusti 2018 kan vi erbjuda föreningens spelare möjligheten att välja fotbollsprofil tack vare ett framgångsrikt och väl fungerande samarbete med Samskolan. Träningen sköts av SIF`s erfarna  och välutbildade instruktörer som känner eleverna väl från den vardagliga verksamheten. Profilen vänder sig till elever i årskurs 7 och 8 består idag av ca. 30 st pojkar och flickor och bedrivs 80 min/vecka på Saltsjöbadens IP.  Onsdagen den 23 januari kl. 1800-19.30 har ni möjlighet att träffa föreningens instruktörer och informera er ytterligare om Fotbollsprofilen när Samskolan har Öppet Hus

Läs mer här


Anmälan öppen till Saltis Cup 2019

Saltsjöbaden IFs fotbollssektion inbjuder härmed för åttonde året i rad till Saltis Cup som riktar sig till breddlag, den kommer att spelas helgerna 30-31/3 och 6-7/4 och är en perfekt uppstart inför det kommande seriespelet. Det blir 7 mot 7 spel för flickor och pojkar födda 2007, 2008 och 2009 samt 5 mot 5 spel för flickor och pojkar födda 2010.

Alla lag garanteras ett komprimerat spelschema med 3 matcher som samtliga spelas på konstgräs.

Läs mer här


Anmälan öppen till Höstlovscamp 2018

Läs mer här


Anmäl dig till höstens extraträning

Läs mer här


Uppstart pojkar och flickor födda 2010 - lagverksamhet

Nu är det äntligen dags att starta upp lagverksamheten för flickor och pojkar födda 2010.

För att möjliggöra uppstart av lagverksamheten samt att få den att fungera på bästa sätt behöver föreningen hjälp av er som förälder att engagera er i ert barns och deras kompisars fotbollsspelande.  Det kräver ingen erfarenhet utan inledningsvis bygger verksamheten på glädje, lek och kamratskap i en trygg miljö. Saltsjöbadens IF erbjuder lag och träningsgrupper från åldrarna 7 år till spel som senior i representationslag.

Föreningen står självklart för intern och extern utbildning av ledarna och erbjuder även handledning utifrån önskemål och behov.

I samband med uppstart av en åldersgrupp skapas en träningstrupp för flickor och en träningsgrupp för pojkar bestående av barn som önskar spela fotboll i Saltsjöbadens IF.

Flickor födda 2010, läs mer och anmäl
Pojkar födda 2010, läs mer och anmäl


Damerna till division 4 och herrarna får ny tränare!

2018 kommer att bli ett spännade år på seniorsidan. Vårt unga damlag åkte 2016 ur division 4 efter en väldigt tung säsong. En riktig smäll på käften som ändå bidrog till att de förra säsongen fick möjligheten att andas och omformera sig vilket resulterade i goda resultat och en direktplats tillbaka i 4:an!

Herrarna slutade förra säsongen tungt på en 9:e plats efter flera uddamålsförluster och spelar därmed även i år division 5. Fotbollssektionen och tränare Håkan Richter har valt att gå separata vägar vilket betyder ett 2018 med ny tränare och nya mål!

Missa inte årets matcher som vi som vanligt lägger ut på fotbollens startsida!

2018-02-07
Alexander Tengqvist

Nytt samarbete med Stadium!

Saltsjöbadens IF har under vinteruppehållet slutit ett nytt klädavtal med Nike och Stadium som sträcker sig fram till 2021. Detta innebär att man numera kommer kunna handla föreningskläderna i Stadiums butik i Sickla! Fotbollens klubbshop kommer du enkelt till i toppmenyn!

Ytterligare en god nyhet är att Nike till 2018 har återupplivat den klassiska helrandiga tröjan som vi alla älskar! Tröjan har fått en ny fräsh design med snygga detaljer! Övriga kollektionen har också fått mindre uppdateringar, gå gärna in och ta ett titt!

2017-02-04
Alexander Tengqvist

God jul!

Fotbollsektionen vill önska alla en riktigt god jul och nämna några korta saker innan vi går in i 2018. Möjligheten att skapa ett familjekonto, som erbjuder enklare och billigare betalning för många, börjar nå sitt slut. Kontot måste vara skapat och kopplat senast 31 december! Mer info HÄR.

Tältet på Nacka IP som vi alla väntat på är färdigmonterat och i full gång. Träningar där sätter igång v.3 som för alla andra. Tyvärr stötte tältet redan dag 2 på vandalisering där någon/några skar sönder bitar av tältet vilket ledde till ett reperationsuppehåll. Vi hoppas verkligen vi slipper se detta några fler gånger!

2017-12-24
Alexander Tengqvist

Sammanfattning av Fredagsträningarna!

Fredagsträningarna som lanserades 2016 har fortgått även detta år. Totalt har vi under 2017 kunnat erbjuda 40 timmar (!) extra fotbollsträning för de som känt sig manade och haft viljan att utveckla sig mer på det tekniska planet med snabba fötter och klinisk bollhantering. 

Fredagsträningarna kommer att erbjudas även nästa år med ett par nya inslag för att fortsatt utveckla verksamheten. Jättekul att det varit så många som tagit chansen att nå högre höjder med sitt fotbollsspel och stort tack till de tränare som deltagit under året!
Vi ses nästa år!

2017-12-08
Alexander Tengqvist

Winter is coming!

Vintern närmar sig och fotbollen tar en välförtjänt paus under december- och halva januari månad. Frågor har inkommit om varför beslutet har tagits att ha en längre paus under denna period och svaret på detta är att tydligare definera fotbollens terminer.

Tidigare har många lag tränat året runt och det har rullat på med varierande men oftast ganska låg närvaro. För att få bättre närvaro under lågsäsongen har vi därför nu definerade säsonger för att hålla närvaron och därmed kvaliten uppe under denna period.

2017-12-05
Alexander Tengqvist

Familjekonton lanserade!

Med KanslietOnlines senaste uppdatering så har vi fått en ny snygg hemsida som vi ständigt uppdaterar med nyheter och uppdateringar kring utbildningar, camper och massor med annan nyttig information.

En annan stor nyhet är lanseringen av familjekonto vilket i dagsläget möjliggör en gemensam och i vissa fall subventionerad medlemsavgift. Konton kopplas ihop med hjälp av personnummer och lösenord från det konto du vill koppla in. Mer information med manualer och annan "bra att veta" hittas på huvudsektionens sida om Familjekonto.

2017-11-24
Alexander Tengqvist

Sammanfattning av Höstlovscampen!

3 dagar, 70 spelare, 7 tränare och strålande väder gjorde vår nyalanserade Höstlovs-camp till en riktigt succé! Campen utmärkte sig särskilt med att vara ett samarbete med Fisksätra IF där både spelare och tränare deltog från. Campen genomfördes på både Saltsjöbadens IP och Fisksätra med lunch i Folkets Hus och hos Sweet & Pure.

En riktigt lyckad camp som satt ribban för fortsatt samarbete med grannföreningen Fisksätra IF och ett fortsatt koncept med camper i mindre format under de kortare loven på för- och eftersäsong!

2017-11-19
Alexander Tengqvist

Årets Tränarutbildning C genomförd!

Efter många timmar utbildning i både teori och praktik har vi nu ytterligare cirka 20 ledare som tagit sig genom första stora steget i tränarutbildnigen. Detta gör att vi nu har C-utbildade ledare i de flesta av våra lag vilket är väldigt positivt för föreningen!

Under kommande år kommer vi troligtvis att erbjuda även en Tränarutbildning B-ungdom utöver C för att ytterligare breda kompetensen hos våra ledare och kunna erbjuda den bästa spelarutbildningen!

2017-11-12
Alexander Tengqvist

Vinterträning i tält på Nacka IP!

Att kunna träna på snöfritt konstgräs under vintertid är en lyx som länge varit exklusiv för A-lag i högre divisioner som tränar hårt året runt. Men inte längre. Nacka kommun har till kommande vinter förberett fundament för ett tält att resas över Nacka IP. De träningstider som därmed gjorts tillgängliga har fördelats över nackaklubbarna och vi har fått en hel del tider! Riktigt kul!

Fritidsnämnden i Nacka kommun har tillåtit fotbollen ta ett stort, nödvändigt steg framåt i en kommun som är i stort behov fler planer, både sommar- och vintertid. 

Nu när vi går in i december månad tar fotbollen en obligatorisk paus för att sedan dra igång med full styrka tredje veckan i januari! Det är då inomhusträning kommer att erbjudas till våra lag. De äldre lagen kommer tilldelas chansen att träna på konstgräset i Nacka och resterande lag kommer få träna i de inomhushallar som finns lokalt i Saltsjöbaden. Mer info om detta kommer senare. Ha en trevlig helg!

2017-11-04
Alexander Tengqvist

F02 på turnering i Barcelona!

Efter ett långt och gediget arbete med att samla in pengar åkte våra äldsta flickspelare iväg till Barcelona på träningsläger och turnering.

Väl nere har de i gruppspelet spelat mot finska FC Wild, spanska CD Fontsanta Fatjó och svenska Azalea BK. I slutspelet ställdes tjejerna mot IK Pandora FF från Ystad och i sista matchen mot stockholmskonkurrenten IF Brommapojkarna.

Bra initiativ och bra jobbat!

2017-10-30
Alexander Tengqvist

Tränarutbildning C dag 1 avklarad!

Under söndagen genomfördes dag 1 av årets C-Diplom som består av 2 heldagars utbildning i ungdomsfotbollen. Utbildningen är första steget i SvFF:s utbildningsstege och riktar sig till de som är tränare för lag som spelar 5-7 manna. 

I år har hela 26 personer anmält sig vilket är jättekul! Deltagarna har varit en god mix av både vuxenledare samt spelare som jobbar som ungdomsledare. Ni som inte fick plats i år får se fram emot nästa kurstillfälle, missa inte det!

2017-10-23
Alexander Tengqvist

Inbjudan till tränar- och ledarmöte!

Saltsjöbadens IF Fotboll bjuder härmed in samtliga våra tränare och ledare till ett årligt möte på Saltsjöbadens Golfklubbs resturang för middag och konferens. Kvällens huvudtema är "Ledarhandbok 2018" och i detta ligger ett hårt arbete där styrelsen tillsammans med sportchef ska presentera ett enkelt och behändigt hjälpmedel till tränare och ledare i den dagliga verksamheten. På mötet kommer närvarande kunna ge feedback på förslaget. Handboken kommer att skickas ut innan mötet för granskning.

Vi ses där!

Typ:         Tränar- och ledarmöte
Plats:       Saltsjöbadens Golfklubb
Datum:   2017-11-21
Tid:          18:00-21:00

2017-10-20
Alexander Tengqvist

Multiidrottande för bästa utveckling!

Vi har gått in i oktober månad och fotbollssektionen vill påminna alla medlemmar om vikten av multiidrottande. När fler och fler sporter går mot att bli helårssporter samt att det ibland uttrycks närvarokrav så hämmas ungdomars möjlighet till att delta aktivt i fler idrotter. Multiidrottande har flera positiva effekter på både sociala, fysiska samt psykiska områden. Fotboll räknas, trots dess stora möjligheter till vinterutövning, som en sommaridrott och har huvudsäsong från 1 april - 30 oktober. Under denna period bör man prioritera fotboll samt andra sommaridrotter. Resterande månader räknas till vintersporternas huvudsäsong och dessa skall då prioriteras.

Saltsjöbadens IF är för alla typer av multiidrottande och driver verksamhet för att alla barn ska kunna delta i många olika idrotter utan att i tidiga år behöva bestämma sig för en!

2017-10-17
Alexander Tengqvist

P01 vann Division 2C!

Efter 12 segrar, 2 oavgjorda och endast 2! förluster så säkrade P01 seriesegern i helgen utan att seriespelet ens är färdigspelat. Med 2 matcher kvar och 8 poängs marginal ner till Pappas Pojkar så är ledningen ohotad. Sådana resultat uppnås endast genom hårt arbete på träning, rätt inställning på match och ett enormt lagarbete! Grattis! 

P01 anmälde till säsongen två lag och även för det andra gänget i 3:an så går det väldigt bra! Under säsongen har P01 haft ett övergripande matchsamarbete med P02 som fått testa på och spela mot tuffare motstånd i 3:an. Även några killar från P03 har fått testa på match spela i P16. Kul!

2017-10-13
Alexander Tengqvist

Nackamästerskapen närmar sig!

Endast 1 vecka återstår till avspark i Nackas största turnering! Turneringen som riktar sig till breddföreningar i kommunen spelas i klasserna pojkar och flickor födda 2011-2005. Turneringen håller till på Saltsjöbadens IP samt flera andra ställen i Nacka så du är välkommen ner att titta på oavbruten fotboll under två helger! Mer info HÄR


2017-09-29
Alexander Tengqvist

Fotbollen lanserar sin nya Höstlovscamp!

Fotbollssektionen lanserar för första gången en Höstlovscamp som genomförs måndag-onsdag v.44. Begränsat antal platser finns tillgänglingt.

För anmälan och vidare information: http://www.saltsjobadensif.se/fotboll/hostlovscamp/

2017-09-22
Alexander Tengqvist

Träffa A-lagsspelare på träning!

Nu i veckorna kommer A-lagsspelare från både herr- och damlaget att besöka samtliga av våra ungdomslag i syfte att samla inspirera och förmedla kunskap och erfarenhet. Missa inte detta!

De flesta A-lagsspelarna har varit i föreningen ända sedan fotbollsskolan och väldigt stor erfarenhet av både sporten och föreningen. Självklart får du också ställa frågor till spelarna!

Du bjuds även in till att komma ner och heja på spelarna i respektive hemmamatcher! Kommande hemmamatcher hittar du alltid högst upp på denna sida! Vi ses där!

2017-09-16
Alexander Tengqvist

Vill du synas tillsammans med SIF Fotboll?

Vill du och ditt företag synas lokalt ute i Saltsjöbaden/Nacka? Nu har vi massor med intressanta möjligheter för dig!

Saltsjöbadens IF Fotboll har idag nästan 1000 spelare, 200 ledare och bara i S:t Eriks-Cupen så spelar över 800 matcher i år! Hemmamatcher spelas på Saltsjöbadens IP, bortamatcher runt om i hela Stor-Stockholm!

Inför nästa säsong lanseras en ny matchtröja och Saltsjöbadens IP är en av Nacka Kommuns snabbast växande idrottsplatser. Klicka här för att läsa mer om hur du kan synas tillsammans med oss! 

2017-09-09
Alexander Tengqvist

Ny sportchef i fotbollen!

Saltsjöbadens IF välkomnar Fredrik Eng till klubben som ny sportchef för fotbollen. Fredrik kommer med gedigen fotbollsbakgrund både som sportchef för IFK Stocksund och inom tränaryrket som nuvarande förbundskapten för distriklaget Sörmland. 

Mer om Fredrik får ni reda på i nästa Saltsjöbladet!  

2017-08-10
Alexander Tengqvist

Saltsjöbadens IF Dam vann seriepremiären på Boovallen

Det var ett taggat damlag som på onsdagskvällen färdades ut till Boovallen på andra sidan vattnet. Motståndet var ärkerivalen Boo FF. Damerna hade vakans i målet och det var Vendela Barch samt Rebecca Keef som under varsin halvlek vaktade målet med briljans. Målprotokollet startade med en spelare i Boo FF som spelade bollen i eget mål efter hög press från Sofie. Mot slutet av andra halvlek börjad energin tryta och Saltis tappade presspelet och Boo FF kunde spela in två bollar innan domare blåste av för vila. Ett bra genomfört halvtidssnack av tränare Johan Eriksson fick tjejerna att tagga till och i mitten av andra halvlek så får Saltis en hörna som Annie Åsell men presicion slår direkt in i bortre hörnet, snyggt! Trycket ökade och ökade och efter många bollar i målramen så kom även det tredje målet efter att Beata Lampers fått en bra träff på bollen som seglade in över Boo FFs målvakt.

2017-04-20
Alexander Tengqvist

Föreningsdomare prisad i nordiska mästerskapen

Aron Mesfin, föreningsdomare i Saltsjöbadens IF tog i helgen hem priset för turneringens domare i Girls Invitational Cup på Boovallen. Det var efter 3 dagar, 12 matcher och över 160 spelarröster som en trött och utmattad Aron fick ta emot priset inför dånande applåder från samtliga lag och tillrest publik, kul! 

2017-04-17
Alexander Tengqvist
 

 

 


Årets domarkurser genomförda!

Det var två fulltecknade domarkurser som gick av stapeln i början av april. 20 deltagare i fortbildnigen och 18 i grundkursen. Kursinstruktör var ingen annan än herrlagets tränare Håkan Richter som även jobbar för Stockholms fotbollsförbund med att utbilda nya, duktiga domare. Med på kurserna hade vi också unga killar och tjejer från både Boo FF och Järla IF, vi jobbar hårt tillsammans för att få grymma domare i Nacka!

2017-04-06
Alexander Tengqvist