Senaste Nytt

Välkommen till Saltsjöbadens IF Simning.

Börja simma med SIF-simning

 

Vill du börja simma med oss? Gör så här:

  1. Skapa ett konto till den person som vill börja simma med oss. Detta gör du genom att öppna  www.saltsjobadensif.se välj där på höger sida ”Skapa konto”. Fyll i alla uppgifter
  2. Aktivera kontot via den länk som skickas till din mail.
  3. När kontot är aktiverat så klickar du på fliken boka aktivitet sök där upp en grupp som heter ”Kö till simning alla nivåer 1-breddverksamhet
  4. Håll sedan utkik i er mail (se även i skräp korgen) efter inbjudan till uppsim.

 

Uppsim:

Vi har alltid ett uppsim för en som vill börja simma med oss. Detta för att kunna placera barnet i rätt nivå utifrån barnets kunskaper.

 

Simskolan/Breddverksamhet:

Vi har 6 nivåer i simskolan. När man är klar med en nivå, dvs barnet ska klara av de moment i den nivån innan vi flyttar upp ett barn till en högre nivå. Flyttar vi upp ett barn innan barnet är klar med delmomenten blir det svårt och jobbigt för barnet. 

När man är klar med simskolan går man över till Breddverksamheten . Då slipar vi vidare på tekniker i alla simsätt för att kunna gå vidare till antingen tävlingsgrupp eller till motionssim för ungdomar.

 

 

Vid frågor kontakta Annette Jansson Pantolin på mail annette@saltis-sim.com

Seriesim 1

  • 23 feb 2010

image: Seriesim 1

Ett tappert simgäng trotsade kyla och sjukdomar för att simma första deltävlingen av Seriesim i Sollentuna Simhall. Många i laget var sjuka vilket ledde till att flera av simmarna fick ställa upp i äldre åldersklasser och på grenar de aldrig tidigare simmat, men vilket bra jobb dom gjorde! Insatserna resulterade i en 5:e plats och vi ser fram emot nästa deltävling där vi vill klättra i placering.

//Helen

Tyresö Knattesim

  • 22 feb 2010

image: Tyresö Knattesim

När vi tittade ut på lördagsmorgonen och fick se all den snö som fallit, var det säkert en o annan som undrade om det var möjligt att ta sig till Tyresö och Knattesim. Men vi trottsade vädrets makter och väl där gick det riktigt bra. Dom yngsta simmade på morgonpasset och dom allra flesta gjorde personliga rekord. På eftermiddagen var det dom lite äldres tur, något färre simmare men även här många bra resultat.

Hela resultatlistan hittar du under, Tävlingar-Resultat.

 

Nya tränare och en simhallsvärd

  • 15 feb 2010

image: Nya tränare och en simhallsvärd

Saltis sim har fått två nya tränare och en ny simhallsvärdinna.  Varmt välkomna!

Nathalie kommer  ta hand om tisdagsgrupperna, Krabbor och Spigg. 
Anna kommer att hjälpa barnen på måndagar i grupperna Sjöstjärnor och Sjöhästar.

Caroline är Saltis sims nya hallvärdinna. Hon kommer att finnas inne i simhallen på söndagar och måndagar . Hennes uppgift är att hjälpa tränarna  om något barn blir ledset och behöver en tröstande hand eller kanske hjälp att gå på toaletten. Caroline har även uppgiften att se till att alla föräldrar inte vistas i simhallen under träning utan väntar i kafeterian.  Vi ber er om detta för barnens skull!

UGP 1

  • 15 feb 2010

image: UGP 1

Fabbe tog en silvermedalj, Maria börjar persa igen och Jesper är på väg tillbaks ... m.a.o. en bra start på årets första Ungdoms GP i Haninge.

Magsjuka

  • 2 feb 2010

image: Magsjuka

Barn som kräkts eller haft diarré under natten ska inte komma till simskolan nästa dag.
Om barnet haft kräkningar ska det minst ha gått 48 timmar från första normala måltiden som inte kräkts upp innan barnet får komma till simskolan. Om barnet haft diarréer ska det minst ha gått 48 timmar från första normala avföringen innan barnet får komma till simskolan. 
Är olyckan framme innebär det att Näckenbadet måste stängs i 24 timmar för sanering.