Läger i Nyköping

Välkommen till Saltsjöbadens IF Simning.

Börja simma med SIF-simning

 

Vill du börja simma med oss? Gör så här:

  1. Skapa ett konto till den person som vill börja simma med oss. Detta gör du genom att öppna  www.saltsjobadensif.se välj där på höger sida ”Skapa konto”. Fyll i alla uppgifter
  2. Aktivera kontot via den länk som skickas till din mail.
  3. När kontot är aktiverat så klickar du på fliken boka aktivitet sök där upp en grupp som heter ”Kö till simning alla nivåer 1-breddverksamhet
  4. Håll sedan utkik i er mail (se även i skräp korgen) efter inbjudan till uppsim.

 

Uppsim:

Vi har alltid ett uppsim för en som vill börja simma med oss. Detta för att kunna placera barnet i rätt nivå utifrån barnets kunskaper.

 

Simskolan/Breddverksamhet:

Vi har 6 nivåer i simskolan. När man är klar med en nivå, dvs barnet ska klara av de moment i den nivån innan vi flyttar upp ett barn till en högre nivå. Flyttar vi upp ett barn innan barnet är klar med delmomenten blir det svårt och jobbigt för barnet. 

När man är klar med simskolan går man över till Breddverksamheten . Då slipar vi vidare på tekniker i alla simsätt för att kunna gå vidare till antingen tävlingsgrupp eller till motionssim för ungdomar.

 

 

Vid frågor kontakta Annette Jansson Pantolin på mail annette@saltis-sim.com

  • 11 maj 2010

image: Läger i Nyköping

I helgen 7-9 maj var simmare från B, C1 och C2 i Nyköping på läger med Helene och David som tränare. Alla deltagare verkade mycket nöjda och föräldrar till simmarna kan känna sig riktigt stolta, de tränade fantastiskt bra och uppförde sig exemplariskt. Stor guldstjärna även till tränarna som har fantastiskt bra hand om barnen. 

 

 

Tio glada simmare från B, C och C2 är nu på plats på Hjortensbergbadet i Nyköping.

Första passet avklarat och det var inga problem att hitta kudden, så nu laddas

det för två pass och en del bus imorgon. För många är det första lägret och förväntningarna är stora.

Lördagen inleddes med 1,5 timmes träning följt av en timme med lek o bus, tror vågmaskinen var höjdpunkten. Laddade sedan om med lunch, vila och lite fotboll i regnet.

Eftermiddagspasset genomfördes även det med bravur! Tänk vad de orkar. Kvällen innehöll god middag, lite lördagsgodis samt filmvisning. Inga problem att somna efter denna heldag.

Efter en god natts sömn och frukost var simmarna klara för träning kl 8, ingen sovmorgon här inte! Som vanligt kämpade simmarna väl, denna morgon med mycket fjäril. Lite frukt och städning av rum följt av ännu en god lunch följdes av en överraskning. David fyllde år! Uppvaktning med sång på många språk och tårta.

Eftermiddagen bjöd på ett pass med en hel del lek då till slut även våra små simmare började känna av de många passen. Efter passet var det nog många som tyckte det var skönt att slå sig ner i de framkörda bilarna, tack Ronald och Magnus för hjälpen.

Sammanfattningsvis tror jag alla inblandade hade en riktigt bra helg.