Senaste Nytt

Välkommen till Saltsjöbadens IF Simning.

Börja simma med SIF-simning

 

Vill du börja simma med oss? Gör så här:

  1. Skapa ett konto till den person som vill börja simma med oss. Detta gör du genom att öppna  www.saltsjobadensif.se välj där på höger sida ”Skapa konto”. Fyll i alla uppgifter
  2. Aktivera kontot via den länk som skickas till din mail.
  3. När kontot är aktiverat så klickar du på fliken boka aktivitet sök där upp en grupp som heter ”Kö till simning alla nivåer 1-breddverksamhet
  4. Håll sedan utkik i er mail (se även i skräp korgen) efter inbjudan till uppsim.

 

Uppsim:

Vi har alltid ett uppsim för en som vill börja simma med oss. Detta för att kunna placera barnet i rätt nivå utifrån barnets kunskaper.

 

Simskolan/Breddverksamhet:

Vi har 6 nivåer i simskolan. När man är klar med en nivå, dvs barnet ska klara av de moment i den nivån innan vi flyttar upp ett barn till en högre nivå. Flyttar vi upp ett barn innan barnet är klar med delmomenten blir det svårt och jobbigt för barnet. 

När man är klar med simskolan går man över till Breddverksamheten . Då slipar vi vidare på tekniker i alla simsätt för att kunna gå vidare till antingen tävlingsgrupp eller till motionssim för ungdomar.

 

 

Vid frågor kontakta Annette Jansson Pantolin på mail annette@saltis-sim.com

SUM-SIM

  • 24 jul 2010

image: SUM-SIM

Målet blev uppnått, final i Sum-Sim på 100 ryggsim!

Fabbes försöksimning på 100 rygg var sommarens bästa lopp, och i mål stannade klockan på 1.03,27, nytt Klubbrekord och en plats till kvällens finalsimningar. I finalen gjorde Fabbe ett nytt storlopp, bara en ½ sekund över sitt nysatta KR och placering 8 i Sverige. Stort Grattis !

Nu är det sommarlov och fr.o.m. vecka 34 börjar träningen igen. Ha en skön sommar alla Saltis simmare !

SM/JSM

  • 17 jul 2010

image: SM/JSM

Det blev ett lyckat förta SM/JSM för Fabbe.

Hans första framträdande 200 rygg slutade med nytt klubbrekord 2.20,58 men med en simning som känns mer. Nästa lopp var 50 rygg som blev lite för mycket vilja på bekostnad av simteknik, klockan stannade på 29,13. Den sista distansen 100 rygg blev den bästa rent simtekniskt där det mesta föll på plats och sluttiden 1.03,70 var strax över PR.

Stärkt i ryggen väntar nu SUM-SIM nästa vecka för Fabbe. Vi återkommer.

Stockholm Summer Games

  • 4 jul 2010

image: Stockholm Summer Games

Vilken avslutning på tävlingssäsongen vi fick, nästan 100% personliga rekord av vår trupp, Maria, Fabbe, Emilia, Linnea G, Elias G, Simon, Maja, Julia K, Linnea H och Ananya. Vi tog dessutom hela 16 medaljer, som togs av Maria och Fabbe, och som pricken över i:et 2 klubbrekord på 50 och 100 rygg av Fabbe där tiden på 50 rygg även räckte till Senior SM kval!

Läger Falkenberg

  • 1 jul 2010

image: Läger Falkenberg

A och B gruppen har varit på läger i Falkenberg med logi på Falkberget och träning i Klitterbadet.

Du kan läsa om lägret i simmarnas dagbok som du hittar under, läs mer.