Masters VM Göteborg

Välkommen till Saltsjöbadens IF Simning.

Börja simma med SIF-simning

 

Vill du börja simma med oss? Gör så här:

  1. Skapa ett konto till den person som vill börja simma med oss. Detta gör du genom att öppna  www.saltsjobadensif.se välj där på höger sida ”Skapa konto”. Fyll i alla uppgifter
  2. Aktivera kontot via den länk som skickas till din mail.
  3. När kontot är aktiverat så klickar du på fliken boka aktivitet sök där upp en grupp som heter ”Kö till simning alla nivåer 1-breddverksamhet
  4. Håll sedan utkik i er mail (se även i skräp korgen) efter inbjudan till uppsim.

 

Uppsim:

Vi har alltid ett uppsim för en som vill börja simma med oss. Detta för att kunna placera barnet i rätt nivå utifrån barnets kunskaper.

 

Simskolan/Breddverksamhet:

Vi har 6 nivåer i simskolan. När man är klar med en nivå, dvs barnet ska klara av de moment i den nivån innan vi flyttar upp ett barn till en högre nivå. Flyttar vi upp ett barn innan barnet är klar med delmomenten blir det svårt och jobbigt för barnet. 

När man är klar med simskolan går man över till Breddverksamheten . Då slipar vi vidare på tekniker i alla simsätt för att kunna gå vidare till antingen tävlingsgrupp eller till motionssim för ungdomar.

 

 

Vid frågor kontakta Annette Jansson Pantolin på mail annette@saltis-sim.com

  • 2 aug 2010

image: Masters VM Göteborg

Efter tre dagar på VM kan jag sammanfatta upplevelsen med följande. Fantastiskt roligt att ha varit med om ett evenemang med så mycket simmare från jordens alla hörn. Vore ännu roligare med klubbkompisar. Nu är det fullt fokus på VM i Italien 2012, erfarenheten från detta VM är att vila sig i form inte är ett vinnande koncept så nu ska det tränas. Har du simmat i det förflutna, prova igen, det är hur kul som helst. Maila mig på magnus.dur@gmail.com för träningstider i höst.

Nu är Saltis trupp på plats i Göteborg! Truppen är inte så stor, en simmare, men laddad. Det är drygt 5000 simmare som ska göra upp om medaljerna. Jag kommer endast vara med i två grenar, 100 bröst och 400 medley. Lite orolig för medleyn då det inte blivit så mycket ordentlig simträning i sommar. 

31/7

Ankom Göteborg och försökte undvika att krocka med alla spårvagnar, varför inte gräva ner dem som vi gjort i Stockholm? Ackreditering och bricka runt halsen för att komma in i simhallen. Som tur var hann jag simma i tävlingsbassängen redan idag, riktigt skönt och kul att se alla simmare från jordens alla hörn.  Lite trist att vara enda Saltissimmare men vi får jobba på ett lag till Italien VM 2012. 

1/8

Lugn morgon då loppet preliminärt ska starta kl 14.15 (första heatet av 78 heat!) och jag  simmar heat 53. Fungerar bra då det finns en 25-meters bassäng med 8 banor att värma upp i. Det blev två insim då 100 m frisims grenen drog ut på tiden, det var drygt hundra heat. Riktigt kul att vara med i en så stor tävling där man passerar 5 stationer innan man hamnar bakom pallen. Loppet gick sådär, min målsättning att klara 1.20 sprack med halvsekunden och jag kom precis på den sämre hälften, lite mer träning i 50-metersbassäng hade nog varit bra. Laddar nu för morgondagens 400 medley, hur i hela världen kom jag på att anmäla mig till det? 

2/8

Kändes att jag tog i igår, lite svårt att komma igång på insimmet i utebassängen i Lundbybadet. Fin dag med höga moln och lagom varmt, skönt att simma ute. Imponerad av 80+ simmarna som ger sig på 400 medley, hoppas jag är med vid samma ålder. Min insats blev tämligen medioker, kändes bra i 95 meter då en riktig kallsup satte andningen ur spel, 1.18 på fjärilen och runt 1.40 på ryggsimmet då jag försökte få igång andningen igen, kämpade mig i mål men var mycket besviken. Men det är bara att ta nya tag, snart börjar ordinarie simträning igen och nästa delmål på vägen mot VM i Italien 2012 är SM i Södertälje i vår. Hoppas jag får sällskap, tänk om vi kan ställa upp i lagkapp!