Senaste Nytt

Välkommen till Saltsjöbadens IF Simning.

Börja simma med SIF-simning

 

Vill du börja simma med oss? Gör så här:

  1. Skapa ett konto till den person som vill börja simma med oss. Detta gör du genom att öppna  www.saltsjobadensif.se välj där på höger sida ”Skapa konto”. Fyll i alla uppgifter
  2. Aktivera kontot via den länk som skickas till din mail.
  3. När kontot är aktiverat så klickar du på fliken boka aktivitet sök där upp en grupp som heter ”Kö till simning alla nivåer 1-breddverksamhet
  4. Håll sedan utkik i er mail (se även i skräp korgen) efter inbjudan till uppsim.

 

Uppsim:

Vi har alltid ett uppsim för en som vill börja simma med oss. Detta för att kunna placera barnet i rätt nivå utifrån barnets kunskaper.

 

Simskolan/Breddverksamhet:

Vi har 6 nivåer i simskolan. När man är klar med en nivå, dvs barnet ska klara av de moment i den nivån innan vi flyttar upp ett barn till en högre nivå. Flyttar vi upp ett barn innan barnet är klar med delmomenten blir det svårt och jobbigt för barnet. 

När man är klar med simskolan går man över till Breddverksamheten . Då slipar vi vidare på tekniker i alla simsätt för att kunna gå vidare till antingen tävlingsgrupp eller till motionssim för ungdomar.

 

 

Vid frågor kontakta Annette Jansson Pantolin på mail annette@saltis-sim.com

Simtävlingsguide

  • 6 feb 2011

image: Simtävlingsguide

 

Liten guide för simtävling

Anmälan ska som regel göras på vår hemsida, saltis-sim.com, genom att logga in och gå till Anmälningar.

 

Utrustning som är bra att ha med är; minst två badbyxor/baddräkt, badmössa, simglasögon, t-shirt, shorts, badtofflor/inneskor, vattenflaska, hänglås.

 

Insim brukar vara i 45 minuter och börja en timme innan tävlingsstart. Insimmet är till för att simmaren ska värma upp, testa startpallen, testa vändningar och bli lite kompis med bassängen.

JSM

  • 6 feb 2011

image: JSM

Fabbes första JSM final kom oväntat redan i första grenen 100 medley, tiden blev 1.00,6 i finalen. På 50 rygg blev det nytt pers och klubbrekord med 27,63. 100 och 200 rygg blev simningar på något över personliga rekorden.