Senaste Nytt

Välkommen till Saltsjöbadens IF Simning.

Börja simma med SIF-simning

 

Vill du börja simma med oss? Gör så här:

  1. Skapa ett konto till den person som vill börja simma med oss. Detta gör du genom att öppna  www.saltsjobadensif.se välj där på höger sida ”Skapa konto”. Fyll i alla uppgifter
  2. Aktivera kontot via den länk som skickas till din mail.
  3. När kontot är aktiverat så klickar du på fliken boka aktivitet sök där upp en grupp som heter ”Kö till simning alla nivåer 1-breddverksamhet
  4. Håll sedan utkik i er mail (se även i skräp korgen) efter inbjudan till uppsim.

 

Uppsim:

Vi har alltid ett uppsim för en som vill börja simma med oss. Detta för att kunna placera barnet i rätt nivå utifrån barnets kunskaper.

 

Simskolan/Breddverksamhet:

Vi har 6 nivåer i simskolan. När man är klar med en nivå, dvs barnet ska klara av de moment i den nivån innan vi flyttar upp ett barn till en högre nivå. Flyttar vi upp ett barn innan barnet är klar med delmomenten blir det svårt och jobbigt för barnet. 

När man är klar med simskolan går man över till Breddverksamheten . Då slipar vi vidare på tekniker i alla simsätt för att kunna gå vidare till antingen tävlingsgrupp eller till motionssim för ungdomar.

 

 

Vid frågor kontakta Annette Jansson Pantolin på mail annette@saltis-sim.com

UGP2

  • 28 mar 2011

image: UGP2

Stora framgångar för Saltis på UGP2!

Det var inte bara Fabbe som tog medaljer den här gången, även om han tog klart flest, utan även Maria vann sina två grenar 50 och 100 frisim, Emilia vann 50 fjäril och Alexandra kom även hon på pallplats.

Magsjuka

  • 22 mar 2011

image: Magsjuka

Barn som kräkts eller haft diarré under natten ska inte komma till simskolan nästa dag.
Om barnet haft kräkningar ska det minst ha gått 48 timmar från första normala måltiden som inte kräkts upp innan barnet får komma till simskolan. Om barnet haft diarréer ska det minst ha gått 48 timmar från första normala avföringen innan barnet får komma till simskolan. 
Är olyckan framme innebär det att Näckenbadet måste stängas i 24 timmar för sanering.

Vilunda Knatte

  • 21 mar 2011

image: Vilunda Knatte

Nu var ännu en tävling avslutad. Vilunda knatte besöktes av nio Saltissimmare. Extra roligt vid knattetävlingar är hur duktiga alla simmarna är. Det slås nästan ett personligt rekord för varje simmat lopp. Denna tävling hade vi vårt lilla hörn där vi hejade fram alla Saltis tävlande till riktigt bra simning. Nästa tävling för oss blir nu på hemmaplan där Saltis cup kommer gå. Kommer de nya bra tiderna att kunna slås på hemmaplan?

/Helen

Masters SM

  • 20 mar 2011

image: Masters SM

Största truppen någonsin var helgen i Södertälje för att simma Masters SM. Truppen bestod av Anna Hammar, Björn Modee, Fredrik Månsson och Magnus Du Rietz och vi var riktigt laddade.  Om jag räknat rätt blev det sex guld, ett silver, ett brons samt två svenska rekord. Allt utom bronset bärgat av Anna, herrarna bugar och tackar för uppvisningen. Som pricken över i fick vi även se Lars Frölander ta världsrekord för 35-39 åringar på 50 fjäril.

Sollentuna Simfestival

  • 14 mar 2011

image: Sollentuna Simfestival

I och med Sollentuna Simfestival är nu träningen och tävlandet igång inför långbanesäsongen. Simfestivalen bjöd på blandat resultat men ju längre tävlingen pågick ju bättre simmade vi.