Senaste Nytt

Välkommen till Saltsjöbadens IF Simning.

Börja simma med SIF-simning

 

Vill du börja simma med oss? Gör så här:

  1. Skapa ett konto till den person som vill börja simma med oss. Detta gör du genom att öppna  www.saltsjobadensif.se välj där på höger sida ”Skapa konto”. Fyll i alla uppgifter
  2. Aktivera kontot via den länk som skickas till din mail.
  3. När kontot är aktiverat så klickar du på fliken boka aktivitet sök där upp en grupp som heter ”Kö till simning alla nivåer 1-breddverksamhet
  4. Håll sedan utkik i er mail (se även i skräp korgen) efter inbjudan till uppsim.

 

Uppsim:

Vi har alltid ett uppsim för en som vill börja simma med oss. Detta för att kunna placera barnet i rätt nivå utifrån barnets kunskaper.

 

Simskolan/Breddverksamhet:

Vi har 6 nivåer i simskolan. När man är klar med en nivå, dvs barnet ska klara av de moment i den nivån innan vi flyttar upp ett barn till en högre nivå. Flyttar vi upp ett barn innan barnet är klar med delmomenten blir det svårt och jobbigt för barnet. 

När man är klar med simskolan går man över till Breddverksamheten . Då slipar vi vidare på tekniker i alla simsätt för att kunna gå vidare till antingen tävlingsgrupp eller till motionssim för ungdomar.

 

 

Vid frågor kontakta Annette Jansson Pantolin på mail annette@saltis-sim.com

Avslutning med personbästa

  • 30 maj 2011

image: Avslutning med personbästa

 

Söndagen den 12/6 ordnar vi avslutning och alla simmare får chansen att se om man kan slå sitt personliga rekord eller sätta sitt första! Vi börjar kl 9.30 då vi tar emot anmälningar på plats och efter anmälan går det bra att simma in, dvs värma upp lite i bassängen. Vid 10.30 siktar vi på att starta jakten på personliga rekord.

Vi räknar med att vi är klara vid 12.30 och om vädret tillåter så blir det korv med bröd och dricka till alla hungriga simmare. 

Meddela gärna att ni kommer till simtavling@saltis-sim.com, anmälan till grenarna tar vi på plats

Neptuniaden

  • 23 maj 2011

image: Neptuniaden

Nu är det bara ½ sek. kvar till JSM kval för Maria och hon nosar även på klubbrekord, m.a.o. en mycket bra helg av Maria. Emilia, Lovisa, Andreas och Ivar satte personliga rekord på sina distanser och Fabbe, som tyvärr blev sjuk efter lördagen, knep en bronsmedalj.

Anna Hammar, vår mastersimmare, slog till med 4 nya svenska mastersrekord, grattis!

Läger i Älvdalen

  • 11 maj 2011

image: Läger i Älvdalen

Nu finns bilder från A gruppens läger i Älvdalen under påsklovet upplagda i Fotogalleriet.

Vårsimiaden försök

  • 9 maj 2011

image: Vårsimiaden försök

Tävlingen denna helg gick i Nacka simhall. Vårsimiadens försök resulterade i många riktigt bra personliga rekord och framför allt hela tolv finalplatser. Till Eriksdalsbadet den 28-29 maj har dessa simmare kvalat: Elias Altman 100 rygg, 100 fritt & 200 medley, Astrid Hammar 100 medley, 50 fjäril &  100 bröst, Alexandra Nilsson 100 fritt & 100 bröst, William Svalander 100 frisim & 100 bröst, Thea Boij Du Rietz 50 rygg och Måns Skogman 50 rygg & 50 bröst. Vi har också några reservplatser att hålla utkik på!

Stort grattis till alla finalister och finfina personliga rekord!
Helen

Lägret i Katrineholm

  • 5 maj 2011

image: Lägret i Katrineholm

Detta års Valborgshelg blev lite annorlunda än tidigare år för en del Saltis-simmare och oss ledare. Vi bytte majbrasan mot läger i Katrineholm. Här hann vi med mycket under helgen;