Senaste Nytt

Välkommen till Saltsjöbadens IF Simning.

Börja simma med SIF-simning

 

Vill du börja simma med oss? Gör så här:

 1. Skapa ett konto till den person som vill börja simma med oss. Detta gör du genom att öppna  www.saltsjobadensif.se välj där på höger sida ”Skapa konto”. Fyll i alla uppgifter
 2. Aktivera kontot via den länk som skickas till din mail.
 3. När kontot är aktiverat så klickar du på fliken boka aktivitet sök där upp en grupp som heter ”Kö till simning alla nivåer 1-breddverksamhet
 4. Håll sedan utkik i er mail (se även i skräp korgen) efter inbjudan till uppsim.

 

Uppsim:

Vi har alltid ett uppsim för en som vill börja simma med oss. Detta för att kunna placera barnet i rätt nivå utifrån barnets kunskaper.

 

Simskolan/Breddverksamhet:

Vi har 6 nivåer i simskolan. När man är klar med en nivå, dvs barnet ska klara av de moment i den nivån innan vi flyttar upp ett barn till en högre nivå. Flyttar vi upp ett barn innan barnet är klar med delmomenten blir det svårt och jobbigt för barnet. 

När man är klar med simskolan går man över till Breddverksamheten . Då slipar vi vidare på tekniker i alla simsätt för att kunna gå vidare till antingen tävlingsgrupp eller till motionssim för ungdomar.

 

 

Vid frågor kontakta Annette Jansson Pantolin på mail annette@saltis-sim.com

UGP2

 • 27 mar 2012

image: UGP2

I helgen gick UGP2 av stapeln i Torvalla simhall. Saltissimmarna på plats presterade väldigt bra och tävlingen resulterade i sju pallplatser och många många fler personliga rekord.

Alexandra på pallen fyra gånger; 1:a 100 m bröstsim, 3:a på 400 och 200 m frisim samt 200 bröstsim. Elias 200 ryggsim gav en guldmedalj. Det loppet resulterade även i ett Senior  DM-kval på distansen. Stort grattis! Den tredje personen på pallplats var William. En silvermedalj för 200 m medley. William gick också under den tydliga gränsen minuten på 100 m frisim, nytt personligt rekord är 59.69. Den tiden gav honom en tredjeplats.

Grattis alla simmarna till bra resultat och väldigt bra personliga rekord!

//Helen

GP

 • 26 mar 2012

image: GP

Maria och Fabbe var våra simmare på GP den gångna helgen. Dom storsimmade i sin första långbanetävling för säsongen. Maria persade på 3 av sina 4 starter och Fabbe på alla sina 3 starter, som också är 3 nya klubbrekord.

Masters SM

 • 18 mar 2012

image: Masters SM

Anna Hammar gör succé i Masters SM som i år går av stapeln i Kristianstad. Åtta guld, två europarekord och sju svenska rekord.

Näckenbadet öppnar fredagen 16 mars

 • 15 mar 2012

image: Näckenbadet öppnar fredagen 16 mars

Nu slår Nacka kommun upp porten till Näckenbadet efter takrepartioner. Det innebär att nu kan vi fortsätta med våra simlektioner från och med Lördag den 17 mars.

 

Ni är varmt välkomna åter!!

Vilunda Knatte 2012

 • 10 mar 2012

image: Vilunda Knatte 2012

 

Idag var de yngre simmarna i Vilunda på en av de största knattetävlingarna i Stockholm. Alla slog något personligt rekord, många flera stycken. Bra kämpat trots bristen på uppladdning. En medalj, brons, bärgades av Thea på 50 bröstsim.

Söndag den 11 och Måndag den 12

 • 9 mar 2012

image: Söndag den 11 och Måndag den 12

Nacka kommun håller Näckenbadet är stängt ett litet tag till  

 

Tvärgrupper / Simskolor/ Teknikgrupper/ Vuxengrupper / Sprint / Femkampare:

Ingen träning Söndag den 11 och  Måndag den 12.  Vi hoppas innerligt att vi ska få komma in i simhallen så snart som möjligt så att vi kan för att återuppta träning/simskola.  Vi håller er underrättade via hemsidan samt via mailen.   

Har ni några frågor är ni varmt välkomna att kontakta kansliet : kansli@saltis-sim.com    tfn:   717 47 30

Näckenbadet STÄNGT!!!!!

 • 3 mar 2012

image: Näckenbadet STÄNGT!!!!!

Nacka Kommun har stängt Näckenbadet tills på Måndag då det tas beslut om vidare öppethållande, detta pga besiktning av taket. 

Träning för grupper under söndagen ställs in!

Träning ENDAST för M och A-grupperna på söndagskväll som kommer att träna i Nacka simhall kl 18-20 istället.