Senaste Nytt

Välkommen till Saltsjöbadens IF Simning.

Börja simma med SIF-simning

 

Vill du börja simma med oss? Gör så här:

 1. Skapa ett konto till den person som vill börja simma med oss. Detta gör du genom att öppna  www.saltsjobadensif.se välj där på höger sida ”Skapa konto”. Fyll i alla uppgifter
 2. Aktivera kontot via den länk som skickas till din mail.
 3. När kontot är aktiverat så klickar du på fliken boka aktivitet sök där upp en grupp som heter ”Kö till simning alla nivåer 1-breddverksamhet
 4. Håll sedan utkik i er mail (se även i skräp korgen) efter inbjudan till uppsim.

 

Uppsim:

Vi har alltid ett uppsim för en som vill börja simma med oss. Detta för att kunna placera barnet i rätt nivå utifrån barnets kunskaper.

 

Simskolan/Breddverksamhet:

Vi har 6 nivåer i simskolan. När man är klar med en nivå, dvs barnet ska klara av de moment i den nivån innan vi flyttar upp ett barn till en högre nivå. Flyttar vi upp ett barn innan barnet är klar med delmomenten blir det svårt och jobbigt för barnet. 

När man är klar med simskolan går man över till Breddverksamheten . Då slipar vi vidare på tekniker i alla simsätt för att kunna gå vidare till antingen tävlingsgrupp eller till motionssim för ungdomar.

 

 

Vid frågor kontakta Annette Jansson Pantolin på mail annette@saltis-sim.com

Glad Sommar

 • 28 jun 2012

Så här i semstertider kan det bli lite fördröjning på mailsvar. Så vill jag  passa på att önska alla en riktig skön sommar med mycket sol och bad

Intensivsimskola vid Violen

 • 27 jun 2012

Simskola intensiv för nivå 1 och 2 vid Violen v. 33  den 13 augusti - 17 augusti.

Kl 09 Nivå 1

Kl 10 Nivå 2

Kl 13 Nivå 1

Kl 14 Nivå 2

Vi kommer att gå igenom bad och båt vett och grunderna i simning. Efter lektionen i vattnet ordnar vi med lite mellis för deltagaren på land. Anmälan till dessa kurser gör du via http://www.saltis-sim.com/konto/registrera sedan väljer ni simskola/läger august. Kursen håller på i fem dagar och 1 timme/dag. Har ni ytterligare frågor kontakta kansli@saltis-sim.com

 

Om behov finns kan vi även i mindre grupp ordna med barn som vill kan simma men vill lära sig simma i öppet vatten. Det är inte samma sak att simma i en pool där man ser botten och sjö. Om så maila till kansli@saltis-sim.com så tar jag emot er anmälan via den sidan.

Kostnad  för kursen är 750 kr / Deltagare

Varmt välkomna

 

 

UGP3

 • 21 jun 2012

Åter igen härliga simningar. 12 medaljer totalt varav Fabbe tog 7, Wille 3 och Elias 2. Största ! var nog ändå Sum-Sim kvalet av Elisa på 200 rygg med fina 2.28,67. Grattis! Kul också att Simon börjar simma fort.

Masters VM

 • 14 jun 2012

Anna fortsätter medaljsamlandet! Silver och svenskt rekord med över en sekund på 50 bröstsim igår onsdag. Idag inträffade en historisk händelse, Saltislag i VM! Både medley och frisim mix avverkades på ett föredömligt sätt. 

DM/JDM

 • 11 jun 2012

Maria, Alexandra, Elias och Fabbe var våra Saltis representanter på DM/JDM den gångna helgen.

Vårsimiaden Final

 • 4 jun 2012

Saltis hade fyra individuella finalister samt ett lag till finalen av Vårsimiaden. Finalisterna var Thea Boij du Rietz, Linnea Gipperth, Erik Kristiansson, Astrid Hammar och i laget 4x50 m medley hade vi, förutom Thea och Linnea, Siri Österlund och Mimmi Busck. Hem från tävlingen åkte vi med nya personliga rekord och en bronsmedalj.

Simdagläger i fem dagar

 • 1 jun 2012

För vem/vilka: Man måste kunna hantera att simma i stora bassängen och kunna simma 25 meter. Då vi bara simmar i stora bassängen. Om ni funderar på om ert barn klarar av detta så fråga oss tränare vid nästa tillfälle så kan vi hjälpa er. Men säg då till före lektionen alt direkt efter lektionen.

Datum: 13 juni, 14 juni, 15 juni, 18 juni och 19 juni

Kl 0900-1600

Plats: Näckenbadet

OBS!!!!
Inget dagläger lördag den 16 juni och Söndag den 17 juni

Vi kommer att simma minst 1 pass på fm 1 och minst 1 pass på em. Där emellan har vi andra aktiviteter ex. längdhopp, brännboll, vollyboll m.m barnen kommer tillsammans få måla en tavla, spela spel osv.

Mellis fm samt em. äter vi ute i gräset om väder och vind tillåter det, annars äts den inomhus. Lunch äter vi i Igelboda skolans matsal.

Kostnad: 1500 kr ska vara betald senast 12  juni

Anmälan senast den 4 juni

http://www.saltis-sim.com boka in er på dagläger Näckenbadet.

Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

 

      Viktigt!!!

Är ditt barn allergisk/astmatiker osv som kan vara viktigt för tränaren att veta ange då emot vad?

Telefonnr till någon målsman som hämtar och lämnar barnet.

Ovanstående inforamtion kan ni maila till 
 kansli@saltis-sim.com


Med vänliga hälsningar

Annette Jansson
tfn 0708-28 10 20 mail: kansli@saltis-sim.com