Senaste Nytt

Välkommen till Saltsjöbadens IF Simning.

Börja simma med SIF-simning

 

Vill du börja simma med oss? Gör så här:

  1. Skapa ett konto till den person som vill börja simma med oss. Detta gör du genom att öppna  www.saltsjobadensif.se välj där på höger sida ”Skapa konto”. Fyll i alla uppgifter
  2. Aktivera kontot via den länk som skickas till din mail.
  3. När kontot är aktiverat så klickar du på fliken boka aktivitet sök där upp en grupp som heter ”Kö till simning alla nivåer 1-breddverksamhet
  4. Håll sedan utkik i er mail (se även i skräp korgen) efter inbjudan till uppsim.

 

Uppsim:

Vi har alltid ett uppsim för en som vill börja simma med oss. Detta för att kunna placera barnet i rätt nivå utifrån barnets kunskaper.

 

Simskolan/Breddverksamhet:

Vi har 6 nivåer i simskolan. När man är klar med en nivå, dvs barnet ska klara av de moment i den nivån innan vi flyttar upp ett barn till en högre nivå. Flyttar vi upp ett barn innan barnet är klar med delmomenten blir det svårt och jobbigt för barnet. 

När man är klar med simskolan går man över till Breddverksamheten . Då slipar vi vidare på tekniker i alla simsätt för att kunna gå vidare till antingen tävlingsgrupp eller till motionssim för ungdomar.

 

 

Vid frågor kontakta Annette Jansson Pantolin på mail annette@saltis-sim.com

Tider på gång

  • 17 okt 2013

Nu har vi kommit fram till vilka tider vi har tillgång bassänger. Under kvällen och morgonen ska vi säkerställa tränarläget och sedan skickar vi ut informationen till alla aktiva. Vi kommer ha tillgång till Nacka simhall och till Doctus i Gustavsberg, http://www.vattenhuset.com/sidemenu/vara-simhallar/gustavsberg/. För de flesta blir det en längre resa än till Näckenbadet men vi hoppas ni kan hantera detta. Vi hoppas fortfarande att vi ska få beskedet att vårterminen ska bedrivas i ett återöppnat Näckenbad alternativt en temporär simhall, helst i Saltsjöbaden området.

Status

  • 14 okt 2013

Vi arbetar för fullt just nu med att planera resten av terminen. Tisdag 15/10 hoppas jag att vi till slut får tydliga besked om ersättningstider och därmed kan informera om vilka tider som kommer gälla för respektive grupp. Vi arbetar också med att få upp frågan om temporär simhall på agendan i kommunen.

Näckenbadet stängt

  • 10 okt 2013

 Vi försöker efter bästa förmåga få ersättningstider i andra simhallar för alla grupper. Vi inser att tiderna inte alltid passar men med tanke på omständigheterna hoppas vi på förståelse för situationen. Vår förhoppning är att få ett snart besked från kommunen angående möjligheten att öppna Näckenbadet alternativt möjligheten att ordna med en temporär simhall i vårt område inom snar framtid.

 

Näckenbadet

  • 8 okt 2013

Vi jobbar alla för fullt med att hitta andra lösningar. Vi återkommer till er alla i mailen med besked.