Senaste Nytt

Välkommen till Saltsjöbadens IF Simning.

Börja simma med SIF-simning

 

Vill du börja simma med oss? Gör så här:

  1. Skapa ett konto till den person som vill börja simma med oss. Detta gör du genom att öppna  www.saltsjobadensif.se välj där på höger sida ”Skapa konto”. Fyll i alla uppgifter
  2. Aktivera kontot via den länk som skickas till din mail.
  3. När kontot är aktiverat så klickar du på fliken boka aktivitet sök där upp en grupp som heter ”Kö till simning alla nivåer 1-breddverksamhet
  4. Håll sedan utkik i er mail (se även i skräp korgen) efter inbjudan till uppsim.

 

Uppsim:

Vi har alltid ett uppsim för en som vill börja simma med oss. Detta för att kunna placera barnet i rätt nivå utifrån barnets kunskaper.

 

Simskolan/Breddverksamhet:

Vi har 6 nivåer i simskolan. När man är klar med en nivå, dvs barnet ska klara av de moment i den nivån innan vi flyttar upp ett barn till en högre nivå. Flyttar vi upp ett barn innan barnet är klar med delmomenten blir det svårt och jobbigt för barnet. 

När man är klar med simskolan går man över till Breddverksamheten . Då slipar vi vidare på tekniker i alla simsätt för att kunna gå vidare till antingen tävlingsgrupp eller till motionssim för ungdomar.

 

 

Vid frågor kontakta Annette Jansson Pantolin på mail annette@saltis-sim.com

Fabbe uttagen till NJM

  • 25 nov 2013

SM/JSM i Göteborg den gångna helgen blev en stor framgång för Fabbe. Han tog sin första Senior SM medalj och det blev på 200 rygg med tiden 1.59,21. På JSM tog han 2 silver, 200 rygg 1.59,67 och 50 rygg 25,97. Efter tävlingarna togs laget ut till Nordiska Junior Mästerskapen som går på Färöarna den 6-8/12 och där är Fabbe uttagen.

Stort Grattis!

Informationsmöte om simhall

  • 15 nov 2013

Onsdag 2013-11-27 ordnar vi ett informationsmöte angående simhallsfrågan. Vi i styrelsen vill gärna informera om hur vi ser på läget och ge er möjlighet att fråga eller komma med förslag på hur vi ska arbeta vidare.

Från kommunen kommer Lars Berglund, ordförande i Fritidsnämnden samt Jonas Hjelm, enhetschef idrotts och fritidsenheten. De vill informera om hur de ser på läget, vilket arbete som pågår hos kommunen och hur de ser på framtiden kring simhall.
 
Datum: 2013-11-27
Tid: 19:30
Plats Gamla kommunalhuset, Saltsjöbaden. Byvägen 54.

B och C grupperna i Uppsala

  • 9 nov 2013

Härligt med lite fokus på simning och uppbyggnad av våra yngre tävlingssimmare. Vi är på Fyrishovsbadet i Uppsala för intensivt helgläger och har klarat av två av helgens fem pass, energin och humöret fortfarande på topp. Snart dags för tipspromenad följt av tufft eftermiddagspass med mycket fjärilsim.

Status Näckenbadet

  • 9 nov 2013

Det har nu gått en dryg månad sedan Näckenbadet stängdes. Se under Läs mer för information om läget.