Status Näckenbadet

Välkommen till Saltsjöbadens IF Simning.

Börja simma med SIF-simning

 

Vill du börja simma med oss? Gör så här:

  1. Skapa ett konto till den person som vill börja simma med oss. Detta gör du genom att öppna  www.saltsjobadensif.se välj där på höger sida ”Skapa konto”. Fyll i alla uppgifter
  2. Aktivera kontot via den länk som skickas till din mail.
  3. När kontot är aktiverat så klickar du på fliken boka aktivitet sök där upp en grupp som heter ”Kö till simning alla nivåer 1-breddverksamhet
  4. Håll sedan utkik i er mail (se även i skräp korgen) efter inbjudan till uppsim.

 

Uppsim:

Vi har alltid ett uppsim för en som vill börja simma med oss. Detta för att kunna placera barnet i rätt nivå utifrån barnets kunskaper.

 

Simskolan/Breddverksamhet:

Vi har 6 nivåer i simskolan. När man är klar med en nivå, dvs barnet ska klara av de moment i den nivån innan vi flyttar upp ett barn till en högre nivå. Flyttar vi upp ett barn innan barnet är klar med delmomenten blir det svårt och jobbigt för barnet. 

När man är klar med simskolan går man över till Breddverksamheten . Då slipar vi vidare på tekniker i alla simsätt för att kunna gå vidare till antingen tävlingsgrupp eller till motionssim för ungdomar.

 

 

Vid frågor kontakta Annette Jansson Pantolin på mail annette@saltis-sim.com

  • 9 nov 2013

Det har nu gått en dryg månad sedan Näckenbadet stängdes. Se under Läs mer för information om läget.

Det har nu gått en dryg månad sedan Näckenbadet stängdes. I stort sett alla grupper har till slut fått möjlighet att fortsätta med simskola, teknik eller träning för tävling som vi alla tycker är så viktigt och roligt. Alla får tyvärr längre till bassängen och det har också blivit andra tider men vi ser ändå positivt på att vi lyckats hålla verksamheten igång. Vi har lagt ner en hel del tid på att försöka förstå och få förklarat på vilka grunder badet stängt och om det är möjligt att helt enkelt öppna Näckenbadet igen. Sista ordet i detta är inte sagt och slutligt beslut i frågan kommer under november.

 

Vi har också arbetat intensivt med att få till stånd en hållbar lösning på sikt. Vårt mål sedan stängningen av badet har varit att påvisa för kommunen att det är nödvändigt och möjligt att på kort tid få en temporär simhall till vårt område. I dagsläget uppfattar vi det som att både politiker och tjänstemän är inne på den linjen och under november kommer förhoppningsvis beslut fattas som leder till detta.

 

Tyvärr är det inte troligt att få upp en temporär lösning i tid för start av vårterminen och tidplanen för färdigställande beror till stor del av politisk vilja och hur lösningen ser ut. Kommunen har utlovat att vi kan fortsätta med de tider vi i dagsläget har i Nacka simhall och Doctus, Gustavsberg, under hela vårterminen. Kallelser kommer att skickas ut under november.

 

För att ge er mer information och möjlighet att ställa frågor kommer vi ordna med ett informationsmöte under vecka 47, datum och plats meddelas senare. Ansvariga politiker och tjänstemän från kommunen har lovat att komma och ge sin syn på saken och i bästa fall konkreta besked.

 

Avslutningsvis vill vi än en gång beklaga den uppkomna situationen. Vi har under flera års tid påtalat för kommunen läget för badet och vikten av att tänka långsiktigt för att undvika det nu uppkomna läget. Tyvärr hjälper det oss inte idag och vi fokuserar just nu vår energi på att lösa situationen på bästa sätt för att återigen kunna bedriva vår verksamhet i en bassäng i vårt område.