Senaste Nytt

Välkommen till Saltsjöbadens IF Simning.

Börja simma med SIF-simning

 

Vill du börja simma med oss? Gör så här:

  1. Skapa ett konto till den person som vill börja simma med oss. Detta gör du genom att öppna  www.saltsjobadensif.se välj där på höger sida ”Skapa konto”. Fyll i alla uppgifter
  2. Aktivera kontot via den länk som skickas till din mail.
  3. När kontot är aktiverat så klickar du på fliken boka aktivitet sök där upp en grupp som heter ”Kö till simning alla nivåer 1-breddverksamhet
  4. Håll sedan utkik i er mail (se även i skräp korgen) efter inbjudan till uppsim.

 

Uppsim:

Vi har alltid ett uppsim för en som vill börja simma med oss. Detta för att kunna placera barnet i rätt nivå utifrån barnets kunskaper.

 

Simskolan/Breddverksamhet:

Vi har 6 nivåer i simskolan. När man är klar med en nivå, dvs barnet ska klara av de moment i den nivån innan vi flyttar upp ett barn till en högre nivå. Flyttar vi upp ett barn innan barnet är klar med delmomenten blir det svårt och jobbigt för barnet. 

När man är klar med simskolan går man över till Breddverksamheten . Då slipar vi vidare på tekniker i alla simsätt för att kunna gå vidare till antingen tävlingsgrupp eller till motionssim för ungdomar.

 

 

Vid frågor kontakta Annette Jansson Pantolin på mail annette@saltis-sim.com

Vårsimiaden

  • 26 apr 2016

Våra tävlingsgrupper spenderade helgen i Nacka simhall där Vårsimiadens kvaltävlingar ägde rum. Man tävlade samtidigt på 3 olika platser i Stockholmsregionen och de sammanlagt 16 bästa från kvalen går sedan vidare till finaltävlingen i Väsby och Vilundahallen den 7-8 maj.

Från Saltis fick vi med följande simmare:

Linnea Gipperth på 100 ry, 100 fr, 400 fr, 200 me

Mira Burmeister på 100 fj

Elin Johansson på 50 fj

Dessutom lagkapp med Linnea Gipperth, Mira Burmeister, Astrid Palmborg och Alma Cyrus på 4x50 medley och 4x50 frisim.

Summerat: En väldigt varm (inte utomhus) och trevlig helg med väldigt många pers och stor representation från C3, vår yngsta tävlingsgrupp!

Årsmötet

  • 24 apr 2016

Den 14/4 höll klubben årsmöte i Aktivitetshuset. Protokollet finner ni bifogat här.

På årsmötet avhandlades årsberättelsen och årsredovisningen. Klubben har en god ekonomi konstaterades.

Förändringar i styrelsen

Efter tre års utmärkt arbete som ordförande har Magnus Du Rietz valt att lämna sin post som axlas av Marcus Neuman som sitter vald på ett år.

Magnus sitter kvar som ledamot vilket vi är mycket glada för.

Utöver Marcus Neuman hälsar vi Annika Jägerstig välkommen som ny ledamot i styrelsen när både Maria Lunusjkin och Monika Neuman har valt att lämna sina uppdrag efter goda insatser.

Den nya styrelsekonstellationen består således av Annika Jägerstig, Jari Burmeister, Jessica Altman, Magnus Du Rietz, Marcus Neuman, Ragnar Borys och Ronald Gipperth.

Järfälla Nationella

  • 11 apr 2016

Vi var i Jacobsbergs simhall och Järfälla Nationella i helgen.

Vilka simningar vi gjorde, ett helt gäng kliver fram och krossar sina personliga rekord! En helg som den här kan vi inte lyfta fram några speciella utan här är alla lika skyldiga.

Ett stort GRATTIS till alla!

Swim Open Stockholm

  • 2 apr 2016

Vilken tävling! Kul att så många världsstjärnor kom till vår nya svenska simtävling och där vi var drygt 20 st under torsdagskvällen för att titta på.

Vi hade även 2 Saltis simmare som kvalat in till tävlingen, Astrid Hammar och Elias Altman.  Både Astrid och Elias gjorde flera starter. Astrid toppade på 100 rygg där hon simmade in på nytt personligt rekord 1.10,78. Elias toppade på 200 frisim där han landade på nytt klubbrekord med tiden 2.01,67.