Senaste Nytt

Välkommen till Saltsjöbadens IF Simning.

Börja simma med SIF-simning

 

Vill du börja simma med oss? Gör så här:

  1. Skapa ett konto till den person som vill börja simma med oss. Detta gör du genom att öppna  www.saltsjobadensif.se välj där på höger sida ”Skapa konto”. Fyll i alla uppgifter
  2. Aktivera kontot via den länk som skickas till din mail.
  3. När kontot är aktiverat så klickar du på fliken boka aktivitet sök där upp en grupp som heter ”Kö till simning alla nivåer 1-breddverksamhet
  4. Håll sedan utkik i er mail (se även i skräp korgen) efter inbjudan till uppsim.

 

Uppsim:

Vi har alltid ett uppsim för en som vill börja simma med oss. Detta för att kunna placera barnet i rätt nivå utifrån barnets kunskaper.

 

Simskolan/Breddverksamhet:

Vi har 6 nivåer i simskolan. När man är klar med en nivå, dvs barnet ska klara av de moment i den nivån innan vi flyttar upp ett barn till en högre nivå. Flyttar vi upp ett barn innan barnet är klar med delmomenten blir det svårt och jobbigt för barnet. 

När man är klar med simskolan går man över till Breddverksamheten . Då slipar vi vidare på tekniker i alla simsätt för att kunna gå vidare till antingen tävlingsgrupp eller till motionssim för ungdomar.

 

 

Vid frågor kontakta Annette Jansson Pantolin på mail annette@saltis-sim.com

Septemberim

  • 27 sep 2016

Vi är igång med träningarna och det gav väldigt fina resultat från de flesta simmarna. Första tävlingen på terminen bjöd på massvis av personliga rekord och fina simningar.

Lördagen började med Septembersim Knatte där tävlingen bjöd på utmaningar i form av längre distanser än vad några av simmarna tidigare tävlat i. Ingen match för Saltis-simmarna och passet avslutades med prispallen för laget där Filippa, Cornelia, Ebba och Anna simmade hem en silvermedalj. Vi tränare och föräldrar på kanten var en härlig hejarklack tillsammans med simmarkompisarna.

På eftermiddagen var det dags för de äldre simmarna från Saltis. De flesta simmarna hede många grenar och trots det blev det flera personliga rekord på de flesta starter vi hade. Thea och Linnea var på prispallen flera gånger - grattis till er!

//Göran, Helen, Maja och Julia