Senaste Nytt

Välkommen till Saltsjöbadens IF Simning.

Börja simma med SIF-simning

 

Vill du börja simma med oss? Gör så här:

  1. Skapa ett konto till den person som vill börja simma med oss. Detta gör du genom att öppna  www.saltsjobadensif.se välj där på höger sida ”Skapa konto”. Fyll i alla uppgifter
  2. Aktivera kontot via den länk som skickas till din mail.
  3. När kontot är aktiverat så klickar du på fliken boka aktivitet sök där upp en grupp som heter ”Kö till simning alla nivåer 1-breddverksamhet
  4. Håll sedan utkik i er mail (se även i skräp korgen) efter inbjudan till uppsim.

 

Uppsim:

Vi har alltid ett uppsim för en som vill börja simma med oss. Detta för att kunna placera barnet i rätt nivå utifrån barnets kunskaper.

 

Simskolan/Breddverksamhet:

Vi har 6 nivåer i simskolan. När man är klar med en nivå, dvs barnet ska klara av de moment i den nivån innan vi flyttar upp ett barn till en högre nivå. Flyttar vi upp ett barn innan barnet är klar med delmomenten blir det svårt och jobbigt för barnet. 

När man är klar med simskolan går man över till Breddverksamheten . Då slipar vi vidare på tekniker i alla simsätt för att kunna gå vidare till antingen tävlingsgrupp eller till motionssim för ungdomar.

 

 

Vid frågor kontakta Annette Jansson Pantolin på mail annette@saltis-sim.com

UGP 4

  • 24 okt 2016

En tredje tävlingshelg är avklarad. Denna gång simmade vi tävlingen UGP4 i Eriksdalsbadet och simmarna gjorde flera fina resultat. Det blandades distanser med allt från 100 bröst till 1500 fritt och många nya personliga rekord sattes. Det är också roligt att se hur simmarna stöttar och hejar på varandra. Louise tog två medaljer för fina långdistanssimningar (400 och 1500 frisim) och Linnea simmade hem en tredjeplats på 200 ryggsim.

Vill man följa simmarna och några av resultaten på annat håll än Livetiming kan man välja Instagram och förlja: www.instagram.com/saltissim/

DM/JDM

  • 17 okt 2016

4 simmare från Saltis har kvalat in till DM/JDM för Stockholm och tävlingen avgjordes i helgen på Eriksdalsbadet.

Elias Altman simmade 50 fjäril på nytt personligt rekord med nästan 1,5 sek. och det räckte till att bli Distriktmästare bland juniorer och en andra plats bland seniorer. Vad blev tiden, jo 25,20!

Thea Boij du Rietz har kvalat på 3 distanser och på alla tre blev det nya personliga rekord.

200 rygg 2.30,21        13:e plats på Junior DM

100 rygg 1.08,40        10:e plats  Junior DM

50 rygg 31,79              8:e plats Junior DM

Linnea Gipperth har kvalat på 2 distanser 200 rygg och 100 rygg och det blev pers på båda.

200 rygg 2.28,54        9:e plats Junior DM

100 rygg 1.10,06        17:e plats Junior DM

Louise Ericsson har också kvalat på 2 distanser 200 rygg och 400 fritt och även här blev det 2 nya personliga rekord.

200 rygg 2.34,67        26:e plats på Junior DM

400 fritt 4.51,86         18:e plats på Junior DM

 

Stort Grattis till våra 4 DM simmare!

Head to Head

  • 10 okt 2016

Oktobers första tävling Head to Head simmades i Eriksdalsbadet. Vissa av simmarna fick uppleva sin första stora simtävling med simmare från andra länder och klubbar från hela Storstockholm. Andra simmare som har mer rutin var mer bekväma med både sträckor och upplägg på simtävlingen. Gemensamt denna helg var de fina resultaten oavsett rutin i tävlingssammanhang. Simmarna radade upp personliga rekord efter rekord. Stort grattis till de nya fina tiderna och till Thea som tog sig till lördagen finalpass. Där simmade hon hem en femteplats.