Senaste Nytt

Välkommen till Saltsjöbadens IF Simning.

Börja simma med SIF-simning

 

Vill du börja simma med oss? Gör så här:

  1. Skapa ett konto till den person som vill börja simma med oss. Detta gör du genom att öppna  www.saltsjobadensif.se välj där på höger sida ”Skapa konto”. Fyll i alla uppgifter
  2. Aktivera kontot via den länk som skickas till din mail.
  3. När kontot är aktiverat så klickar du på fliken boka aktivitet sök där upp en grupp som heter ”Kö till simning alla nivåer 1-breddverksamhet
  4. Håll sedan utkik i er mail (se även i skräp korgen) efter inbjudan till uppsim.

 

Uppsim:

Vi har alltid ett uppsim för en som vill börja simma med oss. Detta för att kunna placera barnet i rätt nivå utifrån barnets kunskaper.

 

Simskolan/Breddverksamhet:

Vi har 6 nivåer i simskolan. När man är klar med en nivå, dvs barnet ska klara av de moment i den nivån innan vi flyttar upp ett barn till en högre nivå. Flyttar vi upp ett barn innan barnet är klar med delmomenten blir det svårt och jobbigt för barnet. 

När man är klar med simskolan går man över till Breddverksamheten . Då slipar vi vidare på tekniker i alla simsätt för att kunna gå vidare till antingen tävlingsgrupp eller till motionssim för ungdomar.

 

 

Vid frågor kontakta Annette Jansson Pantolin på mail annette@saltis-sim.com

KM 2016

  • 8 dec 2016

Tack alla som bidrog till en en härlig eftermiddag på Näckenbadet. Resultatlistor finns här.

Julklappsdoppet

  • 6 dec 2016

Julklappsdoppet var en tävling där det verkligen går undan. De flesta simmarna hade massor med lopp med kort vila emellan och trotts det simmades det hem flera nya personliga rekord. Väldigt nöjda simmare i helgen! Då tävlingen byggdes upp av försökspass för de olika åldrarna så blev det ett finalpass söndag eftermiddag. Där simmade Arvid 50 fj, 50 ry, 50 br och 100 medley. När passet var slut var det fyra nya pers och två silvermedaljer som blev resultatet. Grttis Arvid!

SUM-SIM Riksfinal

  • 5 dec 2016

Linnea Gipperth som kvalat in till årets Sum-Sim Riks i Jönköping på 100 ryggsim med tiden 1.08,97 gjorde en stark simning i finalen. Klockan stannade på 1.07,65 vilket räckte till en 9:e placering i Sverige bland flickor 13 år o yngre!

Stort Grattis Linnea!