Senaste Nytt

Välkommen till Saltsjöbadens IF Simning.

Börja simma med SIF-simning

 

Vill du börja simma med oss? Gör så här:

  1. Skapa ett konto till den person som vill börja simma med oss. Detta gör du genom att öppna  www.saltsjobadensif.se välj där på höger sida ”Skapa konto”. Fyll i alla uppgifter
  2. Aktivera kontot via den länk som skickas till din mail.
  3. När kontot är aktiverat så klickar du på fliken boka aktivitet sök där upp en grupp som heter ”Kö till simning alla nivåer 1-breddverksamhet
  4. Håll sedan utkik i er mail (se även i skräp korgen) efter inbjudan till uppsim.

 

Uppsim:

Vi har alltid ett uppsim för en som vill börja simma med oss. Detta för att kunna placera barnet i rätt nivå utifrån barnets kunskaper.

 

Simskolan/Breddverksamhet:

Vi har 6 nivåer i simskolan. När man är klar med en nivå, dvs barnet ska klara av de moment i den nivån innan vi flyttar upp ett barn till en högre nivå. Flyttar vi upp ett barn innan barnet är klar med delmomenten blir det svårt och jobbigt för barnet. 

När man är klar med simskolan går man över till Breddverksamheten . Då slipar vi vidare på tekniker i alla simsätt för att kunna gå vidare till antingen tävlingsgrupp eller till motionssim för ungdomar.

 

 

Vid frågor kontakta Annette Jansson Pantolin på mail annette@saltis-sim.com

Årsmötet simsektionen

  • 18 apr 2017

På torsdag 20/4 är det årsmöte kl 18:30 i Aktivitetshuset IP, hjärtligt välkomna!

Dagordning

Verksamhetsberättelse

Grattis Linnea Gipperth

  • 16 apr 2017

Nu är det klart, Linnea är uttagen till ungdomslandslaget och European Youth Olympic Festival i Györ, Ungern 23-29 juli. 

Stort Grattis Linnea!

SWIM OPEN Stockholm 2017

  • 11 apr 2017

Linnea Gipperth och Thea Boij du Rietz var våra två simmare som hade kvalat in till den andra upplagan av Swim Open Stockholm , Sveriges största internationella simtävling. Av våra tjejers 7 starter blev det 6 personliga rekord!

Vi måste börja med Linnea Gipperths 200 ryggsim. Vilket lopp, 2.23,39, krossar det personliga rekordet och simmar under kvaltiden till ungdomslandslagets tävling EYOF (European Youth Olympic Festival) som går i Ungern i juli månad. Stort GRATTIS Linnea!!!

På dom övriga ryggsimssträckorna simmade båda tjejerna på personliga rekord.

Thea persade med 1,5 sek på 50 ry med tiden 32,75. På 100 ry blev det lika mycket pers med tiden 1.10,19.

Linnea persade med drygt 3 sek på 50 ry till 32,82 och på 100 ry med drygt 4 sek till 1.07,99.

Vi lyfter på hatten för båda tjejerna!