Senaste Nytt

Välkommen till Saltsjöbadens IF Simning.

Börja simma med SIF-simning

 

Vill du börja simma med oss? Gör så här:

  1. Skapa ett konto till den person som vill börja simma med oss. Detta gör du genom att öppna  www.saltsjobadensif.se välj där på höger sida ”Skapa konto”. Fyll i alla uppgifter
  2. Aktivera kontot via den länk som skickas till din mail.
  3. När kontot är aktiverat så klickar du på fliken boka aktivitet sök där upp en grupp som heter ”Kö till simning alla nivåer 1-breddverksamhet
  4. Håll sedan utkik i er mail (se även i skräp korgen) efter inbjudan till uppsim.

 

Uppsim:

Vi har alltid ett uppsim för en som vill börja simma med oss. Detta för att kunna placera barnet i rätt nivå utifrån barnets kunskaper.

 

Simskolan/Breddverksamhet:

Vi har 6 nivåer i simskolan. När man är klar med en nivå, dvs barnet ska klara av de moment i den nivån innan vi flyttar upp ett barn till en högre nivå. Flyttar vi upp ett barn innan barnet är klar med delmomenten blir det svårt och jobbigt för barnet. 

När man är klar med simskolan går man över till Breddverksamheten . Då slipar vi vidare på tekniker i alla simsätt för att kunna gå vidare till antingen tävlingsgrupp eller till motionssim för ungdomar.

 

 

Vid frågor kontakta Annette Jansson Pantolin på mail annette@saltis-sim.com

Neptuniaden

  • 22 maj 2017

Ett glatt gäng Saltissimmare var på Eriksdalsbadet i helgen och gjorde sin 2:a tävling i 50mts bassäng. Många av resultaten visar att vi är på rätt väg.

Nu väntar läger i Älvdalen och Gurrasim till helgen. Sen har vi DM/JDM och därefter vårt läger i Skara. Efter det avslutar vi terminen med Head Summar Cup och Sum-Sim.

Vårsimiaden

  • 9 maj 2017

Under helgen var C2, C1 och även några från B på Vårsimiaden i Nacka simhall. Det var trevlig stämning i simhallen, nya personliga rekord slogs och det blev också flera pallplatser. Stort grattis!

Elin gick till final på 100 fjäril och är även reserv på 100 fritt. Axel är även han reserv på 100 fritt.

Finalen går den 20-21 maj i Upplands Väsby.

Tränarna

Funktionärsutbildning

  • 4 maj 2017

Tävlingsfunktionärsutbildning 12-13 september 2017

Boka redan nu in kvällarna den 12-13 september
för funktionärsutbildning. Vi kommer hålla till
på IP och varva teori med praktik tillsammans
med vår utbildningsledare Harry Gröhn.

Deltagare blir godkända för att verka som
funktionärer på framtida simtävlingar.

Tid: ca 18-20
Plats: Aktivitetshuset IP
Förtäring kommer finnas.

Frågor & anmälan görs till ajaegerstig@live.com

Ny Huvudtränare

  • 3 maj 2017

Idag kan jag glädjande meddela er att vi har fått klart med klubbens nya huvudtränare som tar vid när Göran Nilsson går i pension i mitten av juli.

 

Daniel Wramfors heter vår nya huvudtränare och han kommer närmast från Väsby Simsällskap och Arlandagymnasiet där han sedan 6 år är ansvarig tränare för NIU (Nationell Idrotts Utbildning) med inriktning mot simning.

Tidigare har han arbetat som chefstränare för Simklubben Triton, Ljungby Simsällskap och Trelleborgs Simsällskap så vi känner oss trygga med Daniels bredd och gedigna simmarbakgrund.

 

Daniel kommer ha en heltidstjänst hos klubben och hans första dag blir i början på augusti och när höstterminen drar igång kommer alla få en möjlighet att hälsa på honom om inte förr. Vår ambition är att försöka få några tillfällen tillsammans med Daniel innan sommarlovet och kanske också att han har möjlighet att vara med någon dag på Skara lägret.

Jag är säker på att Daniel själv kommer presentera sig närmare när han väl är på plats.

 

Vi i styrelsen har lagt ned mycket tid på rekryteringen och det har varit viktigt för oss att hitta en person som vi känner passar in i vår klubb och som kan stå för de värderingar och tankar vi har inför framtiden. Vi kommer ha utmaningar framför oss med den nya simhallen som ska byggas och med ersättningsbassängen som blir en stor omställning under ett par år. Då är det extra viktigt att vi får in en huvudtränare med en positiv syn på dessa år, som ser utmaningarna som möjligheter snarare än att det blir problem. Vi känner att vi har hittat det i Daniel och hoppas att ni alla tillsammans med oss i styrelsen hälsar honom varmt välkommen till vår klubb och får honom att känna sig som hemma.

 

Med vänliga hälsningar,


Marcus Neuman

Ordföranden, tillsammans med styrelsen för Saltsjöbaden IF Simning

Scandic Täby Invite

  • 1 maj 2017

Det blev en stor och lång tävling, året upplaga av Scandic Täby Invite, med deltagande klubbar ända från Luleå. Tyvärr var det endast ett fåtal simmare från Saltis som var intresserade, men dom som var där simmade bra.

Linnea Gipperth gjorde ett Sum-Sim kval på 200 medley med 2.37,26

Arvid Hallenborg brände en riktigt snabb 50 fr på 28,17

Rasmus Neuman persade i 50:a på 400 fritt med 5.02,73

Thea Boij du Rietz simmade både 50 o 100 rygg fint

Louise Ericsson börjar komma igång igen och vi ser fram emot Neptuniaden, som är vår nästa tävling.