Senaste Nytt

Välkommen till Saltsjöbadens IF Simning.

Börja simma med SIF-simning

 

Vill du börja simma med oss? Gör så här:

  1. Skapa ett konto till den person som vill börja simma med oss. Detta gör du genom att öppna  www.saltsjobadensif.se välj där på höger sida ”Skapa konto”. Fyll i alla uppgifter
  2. Aktivera kontot via den länk som skickas till din mail.
  3. När kontot är aktiverat så klickar du på fliken boka aktivitet sök där upp en grupp som heter ”Kö till simning alla nivåer 1-breddverksamhet
  4. Håll sedan utkik i er mail (se även i skräp korgen) efter inbjudan till uppsim.

 

Uppsim:

Vi har alltid ett uppsim för en som vill börja simma med oss. Detta för att kunna placera barnet i rätt nivå utifrån barnets kunskaper.

 

Simskolan/Breddverksamhet:

Vi har 6 nivåer i simskolan. När man är klar med en nivå, dvs barnet ska klara av de moment i den nivån innan vi flyttar upp ett barn till en högre nivå. Flyttar vi upp ett barn innan barnet är klar med delmomenten blir det svårt och jobbigt för barnet. 

När man är klar med simskolan går man över till Breddverksamheten . Då slipar vi vidare på tekniker i alla simsätt för att kunna gå vidare till antingen tävlingsgrupp eller till motionssim för ungdomar.

 

 

Vid frågor kontakta Annette Jansson Pantolin på mail annette@saltis-sim.com

Gurrasimmet

  • 31 maj 2016

Under helgen var vi C-gruppstränare på tävling med våra C-grupper på Gurrasimmet. Det var en rolig tävling för våra simmare, många nya personliga rekord samt även två medaljörer. Axel Hallenborg kom på tredjeplats på 100 rygg och Anna Kristinasson kom på tredjeplats på 50 rygg samt 100 fritt!

Tränarna

Neptuniaden

  • 30 maj 2016

I helgen hade vi vår första tävling i 50mts bassäng, Neptuniaden i Eriksdalsbadet. Över lag bra simningar av våra Saltis simmare.

Vi fick även 3 nya Sum-Sim kval:

Linnea Gipperth 200 rygg 2.34,87 och 100 rygg 1.12,37

Thea Boij du Rietz 100 rygg 1.11,75

Stort Grattis till både Thea och Linnea!