Vuxenträning

 

Under mellansäsong kör vi rullskidor och barmarksträning med träning på söndagar 10.00-11.00. När vi är på snö tränar vi två gånger i veckan. På torsdagar 20.00-21.00 är det intervallträning och på söndagar 10.00-11.00 fokus på tekniken.

 

Mellansäsong 

Rullskidträning - september till oktober

Söndagar kl 10.00-11.00 med samling 09.50 på parkeringen vid Saltsjöbadens IP. Skate och klassiskt och alla nivåer är välkomna. Gruppen delas in utifrån hastighet så alla får träna med likar. Fokus ligger på att få mil i benen men tränarna ger också tips och råd under passet.

 

Barmarksträning - oktober till december

Söndagar kl 10.00-11.00 med samling 09:50 utanför entrén till Golfklubben. Här handlar det om att träna både uthållighet och styrka med skidspecifika övningar i intervallpass utifrån egen kapacitet men peppad av gruppen. Ta gärna med stavar, som helst är ca 10 cm kortare än dina vanliga stavar. Varje pass börjar med 10-15 min uppvärmning, ca 30 min intervaller och nedvarvning ca 15 min.

 

Barmarksträningen övergår i snöträning så snart förutsättningar finns.

 

Snösäsong

Intervallträning torsdagar 20.00-21.00

Intervallträningen på torsdagar riktar sig till dig som känner att du vill utveckla din åkkapacitet inom längdskidåkning och som vill fokusera på att förbättra din uthållighet.

 

Tekniktträning söndagar 10.00-11.00

Teknikträningen handlar både om fart och åkekonomi, mera pang för pengarna helt enkelt.

 

Samling tio minuter innan passet på Saltsjöbadens Skidarena där man väljer den grupp man anser sig tillhöra:
Lågfart

Mellanfart

Högfart

Skate


Information och kallelse sker oftast via mejlutskick men också på vår facebooksida.

 

För att du ska få vara med och träna behöver du vara medlem i SIF samt erlägga sektionsavgift till Skidsektionen, se fliken "bli medlem" - http://www.saltsjobadensif.se/skidor/bli-medlem/hur-blir-jag-medlem/