Tränare/Personal

SIF Skidors tränargrupp 2023

 

       

Niklas Lindqvist 
Chefstränare - tränare snabba gruppen

070-952 96 97
lindqvistniklas@hotmail.com

Niklas är vår just nu snabbaste tränare och har genomfört tolv Vasalopp med en tid på 4.24 och placering 400 som bäst. Förutom att verka som skidtränare är Niklas även löpcoach och utbildad PT inom konditionsträning. Fostrad i Enebybergs IF.

 

Anders Karlström
Tränare mellanfartsgruppen

070-44 43 399
akarlstr@gmail.com
 

Anders är certifierad skidcoach och har varit tränare i SIF Skidor sedan starten 2011. Uppvuxen i Dalarna och tävlade för IFK Mora bland annat på ungdoms-SM. Anders dubblar som pistmaskinsförare och är en starkt bidragande orsak till att vi har Stockholms bästa konstsnöspår.

 

Nina Nygaard
Tränare lågfartsgruppen

070-410 21 10
nina@nygaardkom.se


Nina är fostrad i Järpens SK och har gått Skidgymnasiet i Järpen, blev rankad som en av de bästa 16-åringarna i landet och bland annat tävlat på JSM. Har en steg 1-klubbtränarutbildning, är starkt engagerad i idrottssverige och satt bland annat i styrelsen för Stockholms Skidförbund och var strategiskt kommunikationsstöd till Skid-VM i Falun 2015.

 

       Markus Norsted 
       Ungdoms- och Juniortränare

       073-516 66 10
       markus@blacktip.se

 

Markus har varit tränare i SIF Skidor sedan 2018. Han började åka längdskidor som treåring och tävlade som junior i Triangelns IK i Eskilstuna. Markus har kört Vasaloppet tio gånger men brinner mer för att se unga utvecklas och ha kul under tiden.

 

 

       Jimmy Norrman 
      Ungdoms- och Juniortränare


       jimmy@funkia.se

 

Jimmy växte upp i Finland och började tävla i skidor som tolvåring, gick över till skidorientering och vann flera medaljer i Finska Mästerskapen. Tävlade för Kirkkonummen Hiihtosseura i Kyrkslätt. Har ett antal tränarutbildningar inom längdskidor och orientering och är även truppgymnastiktränare för barn.       Fredrik Trahn 
       Barntränare

       070-913 67 96
       Fredrik.trahn@gmail.com

 

Fredrik lärde sig att åka längdskidor på golfbanan i Saltsjöbaden i början av 80-talet och har varit aktiv, ledare och tränare i Järla Orientering & Skidor under många år. Fredrik var elitåkare i skidorientering under junioråren med landslagsuppdrag, har åkt de flesta stora långloppen i Europa och har bland annat kommit 31:a på Skejtvasan.

 

       Emil Gregorica
       Barntränare

       073-929 85 64
       emil78gregorica@gmail.com

 

Emil är uppvuxen i Borlänge och klev på skidor i klubben Stora Tuna IK där pappan var tränare. Som barn och ungdom tävlade Emil flitigt och har två brons på Ungdoms-SM. Som vuxen dominerade långlopp intresset ett tag där placering 95 på Vasaloppet 2005 är bästa merit.