Senaste Nytt

Välkommen till Saltsjöbadens IF Simning.

Börja simma med SIF-simning

 

Vill du börja simma med oss? Gör så här:

  1. Skapa ett konto till den person som vill börja simma med oss. Detta gör du genom att öppna  www.saltsjobadensif.se välj där på höger sida ”Skapa konto”. Fyll i alla uppgifter
  2. Aktivera kontot via den länk som skickas till din mail.
  3. När kontot är aktiverat så klickar du på fliken boka aktivitet sök där upp en grupp som heter ”Kö till simning alla nivåer 1-breddverksamhet
  4. Håll sedan utkik i er mail (se även i skräp korgen) efter inbjudan till uppsim.

 

Uppsim:

Vi har alltid ett uppsim för en som vill börja simma med oss. Detta för att kunna placera barnet i rätt nivå utifrån barnets kunskaper.

 

Simskolan/Breddverksamhet:

Vi har 6 nivåer i simskolan. När man är klar med en nivå, dvs barnet ska klara av de moment i den nivån innan vi flyttar upp ett barn till en högre nivå. Flyttar vi upp ett barn innan barnet är klar med delmomenten blir det svårt och jobbigt för barnet. 

När man är klar med simskolan går man över till Breddverksamheten . Då slipar vi vidare på tekniker i alla simsätt för att kunna gå vidare till antingen tävlingsgrupp eller till motionssim för ungdomar.

 

 

Vid frågor kontakta Annette Jansson Pantolin på mail annette@saltis-sim.com

Seiesim deltävling 1

  • 21 feb 2012

image: Seiesim deltävling 1

Denna helg drog också Seriesimmet igång sin första deltävling. Denna gång hade vi färre tomma grenar än vad vi tidigare haft, mycket roligt! Flera personliga rekord sattes speciellt på de grenar som simmas lite mer sällan. Vad som är extra roligt med Seriesimningen är hur alla i laget hejar på varandra - stora som små. Detta sprider en bättre stämning på tävlingar, träningar och läger samt för alla simmarna närmare varandra. Saltis lag slutade till sist på en femte plats och vi är redan nu revanschsugna till nästa omgång den 12 maj! 

BBSK loppet

  • 21 feb 2012

image: BBSK loppet

Årets första tävling för våra yngre tävlingssimmare var BBSK-loppet och simmades i Tensta simhall. Då det äntligen var mångas första tävling var det roligt som simtränare att se barnen prestera annat än på träning. Både jag och Emelie var tillsammans med föräldrarna väldigt imponerade av våra otroligt duktiga simmare! Efter en längre förmiddag började medaljerna regna för Saltissimmarna och bilarna måste ha varit tunga att köra hem på grund av alla medaljerna. Detta med all rätt tack vare alla bra simlopp vi hade denna lördag.

Helen

UGP 1

  • 13 feb 2012

image: UGP 1

Ett angenämt problem, vem eller vilka ska lyftas fram efter en sån här tävlingshelg, när alla simmade på topp?!