Senaste Nytt

Välkommen till Saltsjöbadens IF Simning.

Börja simma med SIF-simning

 

Vill du börja simma med oss? Gör så här:

  1. Skapa ett konto till den person som vill börja simma med oss. Detta gör du genom att öppna  www.saltsjobadensif.se välj där på höger sida ”Skapa konto”. Fyll i alla uppgifter
  2. Aktivera kontot via den länk som skickas till din mail.
  3. När kontot är aktiverat så klickar du på fliken boka aktivitet sök där upp en grupp som heter ”Kö till simning alla nivåer 1-breddverksamhet
  4. Håll sedan utkik i er mail (se även i skräp korgen) efter inbjudan till uppsim.

 

Uppsim:

Vi har alltid ett uppsim för en som vill börja simma med oss. Detta för att kunna placera barnet i rätt nivå utifrån barnets kunskaper.

 

Simskolan/Breddverksamhet:

Vi har 6 nivåer i simskolan. När man är klar med en nivå, dvs barnet ska klara av de moment i den nivån innan vi flyttar upp ett barn till en högre nivå. Flyttar vi upp ett barn innan barnet är klar med delmomenten blir det svårt och jobbigt för barnet. 

När man är klar med simskolan går man över till Breddverksamheten . Då slipar vi vidare på tekniker i alla simsätt för att kunna gå vidare till antingen tävlingsgrupp eller till motionssim för ungdomar.

 

 

Vid frågor kontakta Annette Jansson Pantolin på mail annette@saltis-sim.com

Tyresö Knatte

  • 21 feb 2017

Under lördagen var vi en stor trupp med simmare både från C2, C1 och B gruppen på Tyresö Knatte. Trots den minimala vila som simmarna fick mellan sina grenar presterade de fortfarande på topp. Tävlingen gick galant och ofantliga mängder med nya personliga  rekord sattes, både under för- samt eftermiddagen. Vi vill även förmedla att de togs en mängd medaljer, grymt jobbat!

Tränarna

Sollentuna Simfestival

  • 20 feb 2017

Det var en liten trupp Saltis simmare som tävlade under helgen i Sollentuna Simfestival och under tävlingen slogs ett 12 år gammalt klubbrekord.

Linnea Gipperth simmade hem inte mindre än 8 medaljer varav ett blev ett nytt klubbrekord på 200 ryggsim med tiden 2.21,79 ett rekord som alltså var 12 år gammalt.

Thea Boij du Rietz var inte mycket sämre hon när hon la beslag på 5 medaljer.

Gustav Sjöqvist var vår tredje medaljör med sina 2 bronsmedaljer.

Nästa tävling är UGP2 för våra äldre och Vilunda Knatte för våra yngre.

Vill Du börja simma med oss?

  • 18 feb 2017

Vill du börja simma med oss, då bokar vi in en dag som passar för ett uppsim, där kommer vi titta på barnet/simmarens kunskaper och utifrån det placera barnet/simmaren i rätt nivå och grupp.

 

kontakta Annette tfn 0708-281020 alternativt skicka ett  mail till:   kansli@saltis-sim.com