Senaste Nytt

Välkommen till Saltsjöbadens IF Simning.

Börja simma med SIF-simning

 

Vill du börja simma med oss? Gör så här:

  1. Skapa ett konto till den person som vill börja simma med oss. Detta gör du genom att öppna  www.saltsjobadensif.se välj där på höger sida ”Skapa konto”. Fyll i alla uppgifter
  2. Aktivera kontot via den länk som skickas till din mail.
  3. När kontot är aktiverat så klickar du på fliken boka aktivitet sök där upp en grupp som heter ”Kö till simning alla nivåer 1-breddverksamhet
  4. Håll sedan utkik i er mail (se även i skräp korgen) efter inbjudan till uppsim.

 

Uppsim:

Vi har alltid ett uppsim för en som vill börja simma med oss. Detta för att kunna placera barnet i rätt nivå utifrån barnets kunskaper.

 

Simskolan/Breddverksamhet:

Vi har 6 nivåer i simskolan. När man är klar med en nivå, dvs barnet ska klara av de moment i den nivån innan vi flyttar upp ett barn till en högre nivå. Flyttar vi upp ett barn innan barnet är klar med delmomenten blir det svårt och jobbigt för barnet. 

När man är klar med simskolan går man över till Breddverksamheten . Då slipar vi vidare på tekniker i alla simsätt för att kunna gå vidare till antingen tävlingsgrupp eller till motionssim för ungdomar.

 

 

Vid frågor kontakta Annette Jansson Pantolin på mail annette@saltis-sim.com

Skaralägret

  • 19 jun 2014

Då är vi, alla klubbens tävlingsgrupper, hemma från årets upplaga av Skaralägret.
Med en enorm trupp på 32 saltis-medlemmar, fantastisk väder och många (oerhört många) simmade meter blev lägret väldigt lyckat.
Det efterlängtade besöket på Skara Sommarland blev äntligen av i år och vi hann även bränna oss ordentligt under vår "roadtrip" till den lokala sjön med hopptorn. Det blev många lekar, bl.a. Norsk fylla och doppa-huvet-i-mjöl samt flera turer på minigolfbanan.
Med Hotelfrukost och gräddglass med jordgubbar avnjöt vi början på sommarlovet. (Bilder kommer snart på hemsidan).
Efter midsommar väntar SM, Head Summer Cup och Sum-Sim.
Något som simmarna förberett sig bra för!

DM/JDM

  • 9 jun 2014

Vi hade 3 deltagare på årets DM/JDM i långbana som i helgen gick i Eriksdalsbadet, Fabian Bergman, Elias Altman och Anton Ekhult.

Anton gjorde en fin 50:a bröstsim på 32,35 nytt pers. 100 br strax över pers.

Elias persade på 200 rygg med tiden 2.16,31. Dom övriga distanserna han simmade låg strax över pers, m.a.o. mycket bra helg.

Fabbe slog 2 klubbrekord, 200 fritt på 2.02,86 och 400 medley 4.41,82 som är en gångbar tid även nationellt. Även Fabbe gjorde mycket bra simningar över lag och låg strax över pers på alla sina starter.