Senaste Nytt

Välkommen till Saltsjöbadens IF Simning.

Börja simma med SIF-simning

 

Vill du börja simma med oss? Gör så här:

  1. Skapa ett konto till den person som vill börja simma med oss. Detta gör du genom att öppna  www.saltsjobadensif.se välj där på höger sida ”Skapa konto”. Fyll i alla uppgifter
  2. Aktivera kontot via den länk som skickas till din mail.
  3. När kontot är aktiverat så klickar du på fliken boka aktivitet sök där upp en grupp som heter ”Kö till simning alla nivåer 1-breddverksamhet
  4. Håll sedan utkik i er mail (se även i skräp korgen) efter inbjudan till uppsim.

 

Uppsim:

Vi har alltid ett uppsim för en som vill börja simma med oss. Detta för att kunna placera barnet i rätt nivå utifrån barnets kunskaper.

 

Simskolan/Breddverksamhet:

Vi har 6 nivåer i simskolan. När man är klar med en nivå, dvs barnet ska klara av de moment i den nivån innan vi flyttar upp ett barn till en högre nivå. Flyttar vi upp ett barn innan barnet är klar med delmomenten blir det svårt och jobbigt för barnet. 

När man är klar med simskolan går man över till Breddverksamheten . Då slipar vi vidare på tekniker i alla simsätt för att kunna gå vidare till antingen tävlingsgrupp eller till motionssim för ungdomar.

 

 

Vid frågor kontakta Annette Jansson Pantolin på mail annette@saltis-sim.com

GP3

  • 28 apr 2014

Fabbe och Elias simmade årets sista GP i Jönköping. På lördagen gick det riktigt bra, Fabbe simmade 100 rygg på nytt pers och klubbrekord 57,76 och Elias samma distans på fina 1.01,87 också nytt pers. Det blev tyvärr inga fler lopp pga sjukdom.

 

Vårsimiaden

  • 28 apr 2014

Ännu en helg har passerat med fantastiska resultat från våra yngre simmare.
Vårsimiadens försökstävling resulterade i nästan enbart personliga rekord och många kvalificerade sig till finalen, som går i Södertälje den 10-11 Maj. Nedan finns detaljerad lista.

Dagläger vecka 25 eller vecka 26

  • 21 apr 2014

 

För vem/vilka: Man måste kunna hantera att simma i stora bassängen och kunna simma 25 meter. Då vi bara simmar i stora bassängen. Om ni funderar på om ert barn klarar av detta så fråga oss tränare vid nästa tillfälle så kan vi hjälpa er. Men säg då till före lektionen alt direkt efter lektionen.

Datum: vecka 25 måndag, tisdag, onsdag och torsdag
Datum: Vecka 26 måndag, tisdag, onsdag, torsdag och fredag


Samling vid cafeterian näckenbadet vid 0830.
Kl 0900-1500 har vi två banor i stora poolen, vilket gör att barnen kommer att delas upp i grupper och simma olika pass men 1 på fm och 1 på em. Där emellan har vi andra aktiviteter ex. längdhopp, brännboll, vollyboll ,spela spel osv.  Mellis fm samt em. äter vi ute i gräset om väder och vind tillåter det, annars äts den inomhus.

Barnen serveras lunch vid Igelboda skolan därav är det viktigt att veta om allergier. Vi går gemensamt dit och åter på ett led.

Kostnad: 1200 kr för vecka 25  och 1500 kr för vecka 26 ska vara betald senast 15 juni. I avgiften ingår mellis fm/em och lunch, T-shirt och träning hela dagen.


Anmälan senast den 20 maj.  http://www.saltis-sim.com boka in er på dagläger Näckenbadet.

Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.Med vänliga hälsningar

Annette Jansson
tfn 0708-28 10 20 mail: kansli@saltis-sim.com