Senaste Nytt

Välkommen till Saltsjöbadens IF Simning.

Börja simma med SIF-simning

 

Vill du börja simma med oss? Gör så här:

  1. Skapa ett konto till den person som vill börja simma med oss. Detta gör du genom att öppna  www.saltsjobadensif.se välj där på höger sida ”Skapa konto”. Fyll i alla uppgifter
  2. Aktivera kontot via den länk som skickas till din mail.
  3. När kontot är aktiverat så klickar du på fliken boka aktivitet sök där upp en grupp som heter ”Kö till simning alla nivåer 1-breddverksamhet
  4. Håll sedan utkik i er mail (se även i skräp korgen) efter inbjudan till uppsim.

 

Uppsim:

Vi har alltid ett uppsim för en som vill börja simma med oss. Detta för att kunna placera barnet i rätt nivå utifrån barnets kunskaper.

 

Simskolan/Breddverksamhet:

Vi har 6 nivåer i simskolan. När man är klar med en nivå, dvs barnet ska klara av de moment i den nivån innan vi flyttar upp ett barn till en högre nivå. Flyttar vi upp ett barn innan barnet är klar med delmomenten blir det svårt och jobbigt för barnet. 

När man är klar med simskolan går man över till Breddverksamheten . Då slipar vi vidare på tekniker i alla simsätt för att kunna gå vidare till antingen tävlingsgrupp eller till motionssim för ungdomar.

 

 

Vid frågor kontakta Annette Jansson Pantolin på mail annette@saltis-sim.com

Höstsimiaden

  • 27 nov 2012

I helgen gick årets upplaga av Höstsimiaden av stapeln, en fantastiskt välordnad tävling och det tackar vi Södertälje Simsällskap för.

Förutom en bra simtävling blev det väldigt många fina placeringar både individuellt och i lag! Nu tar vi sikte på årets sista tävling som är KM innan det är dags för lite Julledigt.

//Helen och Petter

SM

  • 26 nov 2012

Efter en tung sjukdomsperiod lyckades ändå Fabbe fantastiskt bra på SM i Helsingborg.

100 medley              58,83                                                                    19:e plats

200 rygg                   2.04,29 i försöken

                                  2.02,92 i A finalen         KR (klubbrekord)         8:e plats

50 rygg                     26,33 i försöken            KR

                                   26,37 i B finalen                                                   12:e plats

100 rygg                   56,03 i försöken

                                  55,55 i B finalen             KR                                  10:e plats  

 

Stort Grattis!                                       

 

Sum-Sim Reg

  • 12 nov 2012

Fin fina resultat av Astrid Hammar och Simon Gipperth på Sum-Sim Reg. Simon persade på alla sina 3 distanser, 100 fjäril 1.22,60, 200 frisim 2.25,08 och 200 bröst på 3.13,75. Astrid simmade 100 bröst på fina 1.27,16. Grattis!

SS04 Knattesim

  • 5 nov 2012

 

Terminens andra knattetävling simmades i helgen i Solna och bra simningar utfördes. Några riktiga superbra personliga rekord och två individuella lopp gav oss bronsmedaljer. Axel Lilja kom på tredje plats på 25 m fjäril och Astrid Hammar simmade hem medaljen på 100 m bröstsim. 

Roligt att se att så många utvecklas mycket nu och nästan alla utmanade sig själva med nya grenar och simsätt. Många provade på fjäril med bra resultatet! Kul!

Lite slarv med tjuvstarter, teknik och vändningar som vi tränare får se till att det tränas på innan det är dags för nästa tävling. I övrigt jätteroligt att heja på alla duktiga simmare från bassängkanten.
/Helen och Petter

DM

  • 5 nov 2012

I Järfälla simmades årets inne DM där Fabbe, Maria och Anton kvalificerat sig. Fabbe blev dubbel distriktsmästare, Maria persade på 400 frisim och Anton simmade något över sitt pers på 50 fritt. Läs mer och du får alla individuella resultat.