Senaste Nytt

Välkommen till Saltsjöbadens IF Simning.

Börja simma med SIF-simning

 

Vill du börja simma med oss? Gör så här:

  1. Skapa ett konto till den person som vill börja simma med oss. Detta gör du genom att öppna  www.saltsjobadensif.se välj där på höger sida ”Skapa konto”. Fyll i alla uppgifter
  2. Aktivera kontot via den länk som skickas till din mail.
  3. När kontot är aktiverat så klickar du på fliken boka aktivitet sök där upp en grupp som heter ”Kö till simning alla nivåer 1-breddverksamhet
  4. Håll sedan utkik i er mail (se även i skräp korgen) efter inbjudan till uppsim.

 

Uppsim:

Vi har alltid ett uppsim för en som vill börja simma med oss. Detta för att kunna placera barnet i rätt nivå utifrån barnets kunskaper.

 

Simskolan/Breddverksamhet:

Vi har 6 nivåer i simskolan. När man är klar med en nivå, dvs barnet ska klara av de moment i den nivån innan vi flyttar upp ett barn till en högre nivå. Flyttar vi upp ett barn innan barnet är klar med delmomenten blir det svårt och jobbigt för barnet. 

När man är klar med simskolan går man över till Breddverksamheten . Då slipar vi vidare på tekniker i alla simsätt för att kunna gå vidare till antingen tävlingsgrupp eller till motionssim för ungdomar.

 

 

Vid frågor kontakta Annette Jansson Pantolin på mail annette@saltis-sim.com

Silver Linnea!

  • 4 jul 2016

Astrid Hammar, Thea Boij du Rietz och Linnea Gipperth simmade Sum-Sim (Svenska Ungdoms Mästerskapen) i Linköping och avslutade säsongen på ett utmärkt sätt.

Linnea simmade över allas förväntninga när hon på 200 ryggsim simmade in på en andra plats bland fl 15 år o yngre. Hennes tid 2.30,04! Stort Grattis Linnea! På halva distansen blev hon 14:e tjej med 1.12,08.

Thea hade kvalat in på samma distanser. På 100 rygg blev tiden 1.12,15 och på den dubbla 200 ryggsim 2.36,87 och det gav 16:e resp 15:e placeringar.

Astrid hade kvalat in på 200 och 400 frisim. Den bästa placeringen för Astrid kom på 200 fr med en 11:e placering med tiden 2.13,81. 400 fr gav tiden 4.45,60 och en 18:e plats.

Nu väntar ett välförtjänt sommarlov. Den 15 augusti kl 17 börjar M o A sin träning igen.